Col·lecció de Romanticisme
La sobrietat del neoclàssic de la façana contrasta amb la decoració de l’interior, que evoca la vida quotidiana d’una casa benestant del segle XIX.
El cancell de l’entrada dóna pas a un ampli vestíbul en planta baixa, on hi ha instal·lat un mail-coach fabricat a París a les darreries del segle XIX. El rebedor és presidit per un retrat de la reina Isabel II atribuït a Luis de Madrazo Künst (c. 1862-1863). Les diverses estances estan dedicades al que era la vida quotidiana de la família: menjador, sala de música, saló de ball, alcoves i guardarrobes, capella i sala de joc, revestides amb mobiliari d’època. Destaquen els jocs de calaixeres, així com una cadira d’infantar de mitjan segle XIX; entre els instruments musicals, una arpa fabricada per Erard Frères del primer quart del segle XIX i un pianoforte vienès de 1810 construït per Johan Schantz. L’acurada decoració mostra objectes preciosos com el rellotge de sobretaula de porcellana de Saxònia, fabricat a París (1849) i diverses escultures, entre les que destaquen obres de Lambert Escaler i Josep Reynés, així com ventalls, vidres de Murano i cristalls de Bohèmia. Les estances permeten observar l’evolució dels sistemes d’enllumenat domèstic, des dels llums d’oli fins la il·luminació per gas, així com alguns detalls de les condicions sanitàries.
El celler de can Llopis, actualment de dimensions més reduïdes, era un dels grans cellers sitgetans que produïa vins i, sobretot, malvasia, que es guardava en ampolles i bótes esperant la seva comercialització. Situat en un nivell inferior a la planta baixa, és una de les estances més interessants del museu. El llegat de Manuel Llopis de Casades va cedir les terres plantades amb els ceps de la malvasia a l’Hospital de Sant Joan de Sitges perquè en continués el conreu, la producció i la qualitat, el qual des d’aquell moment se’n va fer càrrec i actualment comercialitza quatre varietats de vins malvasia. Els descendents dels marmessors testamentaris de Can Llopis reben cada any una determinada quantitat d’ampolles de malvasia corresponent a la collita anual per donar testimoni de la continuïtat del llegat.
La galeria del primer pis i el jardí romàntic són dos dels espais més atractius de la casa. Les pintures murals de la galeria evoquen escenes infantils, i al paviment hi ha el joc del bis-a-bis, amb 49 rajoles policromades, que feia de passatemps per a la família Llopis i els seus convidats.
El jardí romàntic conserva l’aire intimista i que correspon a un espai destinat al lleure familiar. Té comunicació amb el celler i disposa d’una porxada amb una interessant decoració mural. El jardí de Can Llopis és un dels espais emblemàtics del cicle de concerts que tenen lloc al programa d’activitats culturals estiuenc dels Museus de Sitges, el Sitgestiu Cultural que fa gairebé dues dècades que es celebra als estius.