Ram de tot l'any

Sitges està eternament agraïda a Santiago Rusiñol, el senyor del Cau sempre disposa de flors fresques. Per aquest motiu, l’artista sempre disposa de flors fresques sota un dels seus retrats que dominen el que va ser el despatx al Cau Ferrat. Això és possible gràcies a la incansable Associació del Ram de tot l’any, una entitat constituïda el 1932, un any després de la mort de Rusiñol, amb la finalitat de retre-li homenatge a través de les flors.

L'Associació de Ram de tot l'any compta en l'actualitat amb 422 sòcies, que tres cops per setmana dipositen, rotatòriament, un ram de flors al fill adoptiu de Sitges. Les associades del Ram disposen d’un carnet identificatiu amb el qual poden accedir gratuïtament als museus sitgetans, a més de gaudir d'un descompte en el marxandatge de la botiga instal·lada a la planta baixa de Can Rocamora. Amb la reobertura dels museus, l'Associació ha recuperat el logotip d'estil noucentista original dels anys trenta, que apareixerà al carnet i setmanalment a L'Eco de Sitges al requadre amb els noms de les dones que fan l'ofrena.

L'Associació de Ram de tot l'any ha rebut nombrosos reconeixements, com la XIV Menció Especial de la Nit de Premis Sitges 2011 o l'entrada al llibre dels rècords Guiness per haver dut a terme aquest homenatge a Rusiñol de forma ininterrompuda des de fa tants anys.

INFORMACIÓ PER A DONAR-SE D’ALTA
Edifici Miramar
Davallada, 12 (3a planta)
08870 Sitges
T. 93 894 03 64 (extensió 2)
F. 93 894 85 29
museusdesitges@diba.cat
www.museusdesitges.com