Visita'ns ara també al #MuseuObert

Els Museus de Sitges mostren més de setze mil peces al nou web museuobert.cat

Per primer cop, totes les col·leccions dels Museus de Sitges es poden consultar en línia a través del lloc web museuobert.cat, una iniciativa conjunta de diversos museus catalans i de les empreses Nubilum, Coeli i Edittio, que s'hi han prestat gratuïtament, per tal de posar a la disposició de tothom els petits i grans tresors que custodiem, durant aquesta crisi de la Covid-19.

Aquesta plataforma ofereix accés de manera simple i intuïtiva a la informació bàsica sobre les nostres col·leccions, tant les que s'exposen habitualment com les que es conserven a les reserves. En aquesta iniciativa també s'hi han adherit el Museu Pau Casals del Vendrell, el Vinseum de Vilafranca del Penedès, el Museu d'Alcover, el Museu de les Terres de l'Ebre, l'Institut Botànic de Barcelona i la Fundació Palau de Caldes d'Estrac, entre d'altres.

16.400 obres per consultar

En el cas de Sitges, hi hem carregat 16.400 fitxes amb les seves imatges corresponents. Es tracta de fotografies d'inventari que s'utilitzen per a la identificació de cada objecte, seleccionables per la seva classificació genèrica, nom de la peça, autor i lloc, i agrupades pel museu al qual estan adscrites ja sigui el Museu del Cau Ferrat, Museu de Maricel, Palau de Maricel, Museu Romàntic Can Llopis, Fundació Stämpfli d´Art Contemporani i Can Falç.

Aquesta informació és el resultat de molts anys de treball de documentació dels fons, coordinada per Elisenda Casanova, i hauria d'haver estat pública des de fa anys, d'acord amb les recomanacions del Consell Internacional dels Museus i amb la legislació vigent. La situació actual ha estat el detonant que ens ha permès accelerar un projecte tan necessari.

En un futur proper, la informació sobre cada objecte serà ampliada a la totalitat dels camps de les bases de dades dels nostres museus i se li donarà una forma més estable i més orientada, també, als interessos i necessitats dels investigadors.

A continuació us facilitem els enllaços directes de consulta d'imatges de cada museu: