Motius per visitar-nos

Sitges no és solament una magnífica destinació per aquells que volen gaudir del sol i del mar a les seves platges i cales, sinó també ho és per qui cerca alguna cosa més; una interessant proposta cultural. Amb Museus declarats Bé d’Interès Nacional que permeten  fer un ampli recorregut cronològic per la Història de l’art i gaudir dels seus privilegiats emplaçaments.

 

1. EQUIPAMENTS CULTURALS

Tres museus, un Palau i una Fundació configuren els atractius patrimonials arquitectònics i artístics més importants de la Vila.

El Museu del Cau Ferrat amb pintura, dibuix, escultura, forja, ceràmica, vidre i una bona part de la  pròpia obra plàstica de Rusiñol configuren un conjunt artístic únic que, juntament amb l’edifici que els hostatja exemplifica la veneració modernista vers totes les facetes de la creativitat artística. Per al visitant és la primera i imprescindible visita als museus de Sitges.

El Museu de Maricel mostra un itinerari artístic complet des del segle X al realisme i figuració de la primera meitat del segle XX a través de les col·leccions d'art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges, amb obres de gran qualitat. La presentació museogràfica integra els diversos llenguatges, tècniques i suports artístics amb la finalitat d’assolir la màxima coherència en la seqüència cronològica de l’evolució de les arts.

El Museu Romàntic Can Llopis es troba situat en un edifici d’estil neoclàssic, construït el 1793. Deu els seu nom al primer propietari, el notari Manuel Llopis i Falç, que la va adquirir al seu cosí, Josep Bonaventura Falç i Roger, qui l’havia fet construir inicialment per a ell dins del perímetre de terres que va urbanitzar fora de les muralles de la vila, en el que va ser el primer eixample sitgetà, a finals del segle XVIII.

El Palau de Maricel és un dels edificis més emblemàtics de Sitges. Integrat en el conjunt artístic i monumental de Maricel, també és conegut com Maricel de Terra, per diferenciar-lo del Museu, denominat també com Maricel de Mar.

La Fundació Stämpfli reuneix una de les col·leccions d’art contemporani més rellevants de Catalunya. Impulsada pel matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli, la Fundació exhibeix en les seves instal·lacions, situades a la plaça de l’Ajuntament de Sitges, una selecció del seu fons, format per 90 obres de 60 artistes de 22 nacionalitats.

 

2. ACTIVITATS I EXPOSICIONS
Els Museus de Sitges preparen un programa complet d'activitats i exposicions per a tots els públics. Consulteu l'agenda vigent per conèixer les propostes i experiències culturals.

 

3. ATRACTIUS DE LA CIUTAT

Ubicats a Sitges, al bell mig del nucli antic i enfront del mar, amb unes vistes privilegiades, úniques. Els visitants a Sitges troben cultura, tradició, sol tres-cents dies a l'any, disset platges, gastronomia, activitats lúdiques i esportives, ... Un Non stop al llarg de tot l'any. Per la seva activitat cultural fa d'aquesta població un indret amb caràcter i personalitat emblemàtic a la costa catalana 

https://www.sitgesanytime.com/ca/

 

4. BOTIGA DE MUSEUS

El 2014 amb la reobertura dels museus desprès de la seva reforma es va inaugurar un espai fins aquell moment tancat al públic i que facilitaria una sèrie de serveis als usuaris dels museus, l’edifici de Can Rocamora. Aquest espai fa de connexió entre el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel i es on s’ubica un espai per exposicions de petit format, alguns audiovisuals, espai de descans, serveis i la botiga, sota el nom de La puntual, com la botiga de vetes i fils de l’obra l’Auca del Sr. Esteve, de Santiago Rusiñol.

 

Brollador Museu del Cau Ferrat
Museu de Maricel
Racó de la Calma
Palau de Maricel
Sabons amb aroma de Maricel
Concerts Sitgestiu
Maridatge d'art i vins
Tallers per adults i families
Exposicions