El divendres 25 de febrer, a les 18h al Saló d'Or del Palau de Maricel es presentarà la Peça dedicada Rêverie (Stéphanie Nantas) de Santiago Rusiñol.

La presentació anirà a càrrec de Juan Carlos Bejarano.

Activitat...Seguir llegint >>

El divendres 28 de gener, a les 18h al Saló d'Or del Palau de Maricel es presentarà la Peça dedicada a la porta ferrada de la Col·lecció de Santiago Rusiñol, del Museu de Cau Ferrat.

La presentació anirà a càrrec de Lluïsa Amenós, doctora...Seguir llegint >>

El divendres 17 de desembre, a les 18h al Saló d'Or del Palau de Maricel es presentaran quatre escultures en metall daurat, realitzades cap a 1860-1890. Són quatre herois de "capa i espasa", d'Auguste Poitevin i la presentació anirà a càrrec de...Seguir llegint >>

Sans titre, de Takis (Panayiotis Vassilakis; Atenes, Grècia, 1925-2019)

El divendres 26 de novembre, a les 18h a la Fundació Stämpfli es presentarà l'obra: Sans titre, de Takis (Panayiotis Vassilakis; Atenes, Grècia, 1925-2019).

La presentació anirà a càrrec de Teresa Grandas, comissaria d'exposicions al Museu d'Art Contemporani, MACBA de Barcelona...Seguir llegint >>

El divendres 29 d'octubre es presentarà la Peça del mes dedicada a una pintura de l'artista Lola Anglada i Sarriera (Barcelona, 1892 - Tiana, 1984)

Sota el títol de Nena i datada cap a 1925, la Dra. Neus Real Mercadal; doctora en Filologia Catalana aprofundirà en la figura...Seguir llegint >>

El Puig de Sitges i el seu origen ibèric i romà

La peça del mes d'agost presenta el passat del Puig de Sitges en època ibèrica i romana. Un estat de la qüestió a partir de les darreres excavacions arqueològiques.

Seguir llegint >>

Art dels Jardins

Aquesta peça del mes està dedicada al jardí senyorial de la "Casa Nova" de Josep Bonaventura Falç i Roger, actualment el Museu Romàntic, Can Llopis de Sitges.

El jardí de Can Llopis (1793) pertany a una de les més notables construccions de l’...Seguir llegint >>

Imatge dels Gegants Cubanitos

Els Gegants Americanos
del 22 d'agost de 1965

La presentació de La peça del mes de juny anirà a càrrec de Mia Muntané i Jezabel de la Coba, primera i actual caps de colla dels Gegants Americanos de Sitges. 

Seguir llegint >>
Paisatge de Miquel Villà

Paisatge, de Miquel Villà (Barcelona, 1901 – el Masnou, 1988)

La presentació de La peça del mes de maig s'enmarca en la mostra dedicada a l'artista Miqeul Villà que es podrà veure al Museu de Maricel fins el 26 de setembre. 

Seguir llegint >>
Nu femení

Escultura Nu femení posteriorment  La República, de Pere Jou 

Abans d’entrar pròpiament en el període de la Segona República, hem de fer un petit apunt sobre com va arribar aquesta obra a Sitges. A la primavera del 1931, l’artista Pere Jou presentà la seva primera...Seguir llegint >>

Pàgines