El Museu Romàntic Can Llopis exposa l'ambient, entorn, obres i costums de la vida d'una família noble sitgetana del segle XIX.  El Museu acull la col·lecció del Romanticisme, la de Nines de Lola Anglada i, en un futur, exhibirà la de Marineria d'Emerencià Roig i Raventós.

La sobrietat decorativa de l’exterior de l’edifici contrasta amb el seu bigarrat interior, que permet al visitant fer un salt enrere en el temps i submergir-se de ple en l’ambient quotidià d’una família benestant del segle XIX.

Al llarg de les diferents sales de la planta noble (la sala de música, el saló de ball, el menjador, les alcoves) se succeeixen mobles de diversos estils, pintures murals, porcellanes de Saxònia, vidres de Murano, cristall de Bohèmia, instruments musicals, rellotges i nombrosos objectes d’ús personal. Així mateix, es pot veure l’evolució dels diferents sistemes d’enllumenat que existiren en el segle XIX, des dels llums d’oli fins a l’aparició de la il·luminació per gas.

La galeria del primer pis i el jardí són dos dels espais més atractius i evocadors de la casa. A la galeria s’hi poden veure dos panys de paret decorats amb escenes infantils, i en el paviment, un Bis Bis d’època napoleònica, un joc format per quaranta-nou rajoles policromades, amb el qual els Llopis i els seus convidats mataven el temps.

També mereix especial atenció el celler, on els Llopis elaboraven la seva famosa malvasia. Avui dia, l’Hospital de Sant Joan Baptista és el propietari de la marca i de les vinyes llegades per l’últim hereu de Can Llopis, amb la condició que la institució mantingués el conreu i la qualitat de la malvasia sitgetana.