Rutes

RUTES GUIADES PER A GRUPS

Ruta Modernista
Itinerari comentat pels principals edificis modernistes de la vila sitgetana, tot explicant els trets fonamentals i els ideals d’aquest moviment cultural i artístic que va desenvolupar-se a Catalunya a finals del segle XIX i principis del XX. Sitges fou bressol del modernisme, amb teatres, festes modernistes, arquitectes de renom i la presència constant d’intel·lectuals i artistes que varen deixar la seva empremta en la vila.

Ruta Literària
Es tracta d'un recorregut pels principals escenaris del Modernisme que Rusiñol i Maragall van compartir entre 1893 i 1898, en el que es combinen la informació sobre els indrets i esdeveniments, i la lectura de textos literaris i poètics de tots dos escriptors. La ruta s'inicia a la plaça de l'estació del tren, que és el mitjà de transport amb què viatjaven Rusiñol, Maragall i els que van prendre part en les Festes Modernistes. La primera parada és al Casino Prado, on van tenir lloc la Segona (1893) i la Quarta Festa Modernista(1894). Se segueix pel carrer de Jesús, d'Àngel Vidal – o del Retiro – on hi ha el Pati Blau, que va inspirar el cicle pictòric, la narració i l'obra teatral amb aquest nom i s'arriba al Monument a Rusiñol, a la Platja de Sant Sebastià. D'allí s'arriba fins el Cau Ferrat, on va tenir lloc la Tercera Festa Modernista (1894) en la que Maragall va ser guardonat al Certamen literari per les seves estrofes decadentistes. Pocs anys més tard va evocar la vetllada al text titulat “Sitges”. La ruta literària Rusiñol-Maragall finalitza al peu del Monument al Greco, al passeig de la Ribera amb un fragment del discurs de Rusiñol sobre el Greco.

- Dia, hora i idioma a convenir.
- Màxim de 25 persones.
- Cal reserva prèvia.

Ruta Una mirada feminista al Cau Ferrat
Aquesta proposta cultural i educativa permet rellegir la col·lecció permanent del Museu de Cau Ferrat en clau de gènere per reivindicar el paper de les dones en la cultura visual i el món de l’art. Alhora aquest projecte també té la voluntat d’incentivar la participació i el diàleg de la societat amb els museus a través d’un tour virtual i un conjunt d’activitats per reflexionar sobre els estereotips i les desigualtats de gènere.

Més info