MÚSICA
6 juliol 21 h
12 €

Recital: Xavier Ricarte, pianista

Concerts de música clàssica

Comença a tocar el piano als 6 anys amb la seva tieta i més tard amb el professor Carles Julià. Als 9 anys fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya gràcies a un concurs de Joventuts Musicals i anys més tard, Intercentros Melómano i la Fundación DKV li obren les portes a Espanya.

Com a resultat de les seves qualifiacions, la Fundació Ferrer-Salat li va otorgar les prestigioses “Beca Joves Promeses” i dues vegades consecutives la “Beca d’Excel·lència”, per tal de poder estudiar tota la carrera en el Conservatori del Liceu, sota la tutela del Prof. Stanislav Pochekin i de la pianista i Prof. Alba Ventura.

Durant aquests anys de formació i després d’obtenir el 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual, Premi Pianissimo i el Premi Intercentros Melómano, comença a rebre reconeixament nacional i internacional; també se li oferir la oportunitat de tocar juntament amb la Jeune Orchestre de Paris en una gira de concerts realitzada a França.

La crítica ha valorat al pianista com un jove amb sensibilitat, energia i intensitat musical, remarcant la sorpresa i eufòria del públic en les nombroses improvisacions realitzades en cada final de concert.

La assistència en masterclass li ha proporcionat rebre formació de mestres com Katia Michel, Akiko Ebi, Jean Bernard Pommier, Robert D. Levin, Galina Eguiazarova, Dmitri Alexeev, Claudio Martinez-Mehner, András Schiff, entre d’altres.

Actualment rep formació del mestre Vladimir Viardo, Medalla d’Or en el Concurs Van Cliburn i professor de la North Texas University.

Recentment, ha rebut el 1r Premi en el Concurs Isaac Albéniz i una plaça com a pianista resident en la Young European Pianist Foundation. A més, l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica l’ha escollit per el Cicle de concerts de nous professionals.

També ha estat un dels 53 seleccionats a participar en el prestigiós Concurs Internacional Maria Canals. L’únic català de la 67a Edició.

Actualment és professor titular a l’Acadèmia Granados-Marshall. I properament cursarà un Master d’Interpretació Clàssica a la Hochscule für Musik d’Hamburg.

 

Espai:

Degustació:

Blanc Subur