La peça del mes/ 29 de gener / A càrrec d'Andreu Bosch

LA PEÇA DEL MES D’UN ARTISTA TOTAL

La presentació de La Peça del mes a càrrec d'Andreu Bosch catedràtic d'Institut amb més de 30 anys d'experiència com a formador de professors, ens presenta L'alegria que passa, obra teatral de caràcter simbolista de Santiago Rusiñol. Escrita a Sitges el 1897,  es va publicar el 1898 per l'editorial de l'Avenç. Rusiñol va confeccionar un cartell de propaganda de l'obra que va ser igualment imprès per L'Avenç.

Rusiñol era més pìntor que escriptor? O a l'inrevés? En realitat, són dues cares de la mateixa moneda, una moneda anomenada Santiago Rusiñol?
Alguns títols sortits de la seva ploma han tingut el seu corresponent pictòric: El pati blau, El jardí abandonat, El místic i la present L’alegria que passa. I quina relació guarda amb un Rusiñol bohemi que va descobrir la joie de vivre al París de finals de segle? I encara, quina idea de la vida ens transmet aquest «caminant de la terra» que era Rusiñol?
Finalment, després d'aquest recorregut virtual apassionant anirem a parar a un tema central per a Rusiñol i també per al modernisme: la relació entre artista i societat.

Divendres, 29 de gener a les 18h de 2021
Enregistrament en streaming per Youtube amb aquest enllaç

 

Cartell de l'Alegria que passa
Publicació L'Alegria que passa de Santiago Rusiñol
Descàrregues: