Una trentena de nens i nenes aprenen a pintar com ho feien els modernistes

Un dels darrers actes paral·lels de l’exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat es va celebrar el mateix dissabte, hores abans de la cloenda de la mostra i va reunir una trentena de nens i nenes de Sitges, que van participar en el taller infantil Pintem com els modernistes, convocat per Museus de Sitges.  
Els nens participants en la iniciativa van visitar, en primer lloc, la mostra del Miramar, on de la mà d’una guia van poder contemplar les obres exhibides en un recorregut fet a mida, i van aprendre alguns dels grans trets de l’art de fa de cent anys, així com de les col·leccions reunides per Santiago Rusiñol.  
Acabada la mostra, el grup es va desplaçar al Palau Maricel, on els petits van tenir l’oportunitat de mostrar les seves arts creatives i expressar el que havien vist instants abans. Cada nen va pintar una obra, seguint tècniques pictòriques modernistes. Els treballs van ser exposats posteriorment a la sala, per tal que els mateixos artistes, així com els seus acompanyants, poguessin contemplar-los.  
Aquesta activitat formava part de les iniciatives paral·leles de l’exposició, que durant tot el mes de novembre –un cop acabada ja la campanya turística– ha afavorit la participació dels sitgetans a la mostra i que ha convocat diferents visites guiades.