Una seixantena de nens participen al primer taller de Nadal

Una seixantena llarga de nens i nenes d’entre 4 i 10 anys van participar, els passats 15 i 16 de desembre, al taller És hora de fer el pessebre, organitzat pel Consorci del Patrimoni de Sitges i celebrat a la biblioteca del Museu Romàntic. Amb la col·laboració dels monitors i d’alguns familiars que els acompanyaven, els infants van poder construir la seva pròpia recreació del naixement de Jesús a l’establia de Betlem, a partir d’una simple caixa de sabates, una paleta de colors i, sobretot, molta imaginació.  
Tots els pessebres contenien elements tan característics com el cel, l’estel, la molsa i les figuretes de cartró, fins al punt que, un cop acabats, semblaven autèntics diorames dignes d’estat exposats al menjador de qualsevol llar. Part d’aquest mèrit es deu a la col·laboració dels membres del Grup de Pessebristes de Sitges, que van aconsellar els menuts artistes en tot moment, mentre també els explicaven el signifcat del pessebre i dels personatges que el composen.  
El taller es va amenitzar amb les músiques de tradicionals nadales que, juntament amb una decoració especial elaborada de forma artesanal i amb materials reciclats, van contribuir a què es respirés un autèntic ambient nadalenc. La quitxalla, a més, també va tenir l’oportunitat de veure El Tió dels nens de la Família Llopis, ubicat a la galeria de la planta noble, i que feia molts anys que no era alimentat pels menuts de la casa. Tots els participans al taller li van cantar una cançó i van acordar que l’any que ve tornarien per portar-li més coses a canvi, això sí, de què els hi cagués alguna llaminadura.  
Fes una ullada a totes les imatges