Sitgestiu Cultural arrenca amb un programa variat

El Museu Romàntic va acollir el passat divendres una vetllada cultural, que va exposar una síntesi de la intensa programació el Sitgestiu Cultural, que Museus de Sitges ha convocat fins a finals de setembre. Abans, la doctora Pilar Vélez, membre del Consell Assessor del Consorci del Patrimoni de Sitges, va oficiar la sessió de la Peça del Mes, dedicada en aquesta ocasió a dues escultures de marbre blanc atribuïdes a Josep Reynés.  
Després de la xerrada, els jardins del Museu van ser l’escenari del tret de sortida de Sitgestiu Cultural, amb un petit tast d’algunes de les activitats i espectacles musicals que es podran veure en aquest programa. L’acte va començar amb una original presentació del grup Retrio, a través d’un vídeo on el teclista Òscar Ferret interpretava una peça que acompanyava en directe al mateix jardí Joan Pinós.  
El vespre va continuar amb una escenificació de l’espectacle de castanyoles a càrrec de Vanessa Tello i Sílvia Baqués acompanyades amb música de Georges Bizet i Isaac Albéniz, com a mostra de les visites al Palau Maricel que cada dijous al vespre es podran realitzar fins el 13 de setembre i que culminen amb aquest espectacle i una copa de cava.  
A continuació, el professor i occitanista Antoni Rosell va explicar el seu espectacle L’amor i la guerra en el cant dels trobadors, que presentarà el 14 de juliol i el 8 de setembre al mateix Romàntic. L’acte va culminar amb un tast de peces d’òpera interpretades pel grup Operaílica, finalitzada amb La Traviata i que resumia el que cada divendres d’estiu al vespre es pot gaudir als mateixos jardins.  
La directora-gerent de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, va ressaltar que la iniciativa reuneix lleure i cultura en un cartell dissenyat per a públics flexibles, que cerquin tant l’excel·lència com el simple oci. Per la seva part, l’alcalde, Miquel Forns, va aplaudir el programa elaborat per Museus de Sitges i la voluntat d’ampliar propostes i espais.  
Les activitats del Sitgestiu Cultural ja han començat. Aquesta setmana, el Palau Maricel ha estat l’espai protagonista, amb la primera sessió dels Sopars de lluna plena, el duet de guitarres clàssiques i les visites d'AGIS amb copa de cava i castanyoles.  
Aquest divendres és el torn del Museu Romàntic, on Operaílica ha programat la primera sessió d’òpera a la fresca. El mateix grup protagonitzarà diumenge al Palau Maricel l’escenificació en format de butxaca de Rigoletto. Dimarts, arriba el jazz al Romàntic amb Retrio.  
Per altra part, la primera de les quatre sessions dels Sopars de lluna plena a les terrasses del Maricel organitzats per Museus de Sitges dins el programa de Sitgestiu Cultural va estar dominat, com no podia ser d’una altra manera, per la lluna, que va imposar la seva presència als núvols esporàdics. El sopar –celebrat dimarts 3– va ser servit pel càtering del Grup M.A, després d’un recorregut pel Palau de la mà d’Agis. La vetllada va estar ameritzada pel grup Sandy Hats i va culminar amb el còctel Maricel, d’Albert Montserrat. El proper sopar serà el 2 d’agost.  
Galeria fotogràfica