Sitges i Santiago Rusiñol són els convidats a la Fira Modernista de Terrassa

La figura i l’obra de Rusiñol protagonitzarà exposicions, conferències i escenificacions teatrals

Sitges esdevé la primera població en tenir la condició de població convidada a la Fira Modernista de Terrassa, que se celebra entre el 12 i el 14 de maig a la ciutat vallesana. Els alcaldes de les dues poblacions, Miquel Forns i Jordi Ballart, han presentat aquest migdia el programa d’actes al Cau Ferrat, junt amb la directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella.

La Fira Modernista de Terrassa és un dels esdeveniments de major relleu de Terrassa i un viatge al món social, cultural i econòmic de finals del segle XIX, que va ser determinant en la transformació de Catalunya. Amb quinze anys de trajectòria, la Fira està declarada festa local d'interès turístic per la Generalitat de Catalunya. Amb un programa de 300 activitats, la Fira proposa una experiència única a través de personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites guiades i teatralitzades als principals edificis modernistes de la ciutat, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

Enguany, el programa de la Fira Modernista gira entorn Santiago Rusiñol i estrena la categoria de població convidada, que ocupa Sitges. La figura i l’obra de Rusiñol protagonitzarà exposicions, conferències i escenificacions teatrals. Aquestes activitats formen part del programa general, entre les quals hi ha també la visita a la Fira organitzada per Museus de Sitges dissabte 13.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha destacat avui durant la presentació del programa l’aposta de Terrassa per la cultura i el turisme i “no és casualitat que Sitges sigui la primera ciutat germana en ser convidada a la Fira, pel seu passat, el seu perfil cultural i el seu glamur”. Ballart ha afegit que aquest acord “ha de ser el primer projecte que les dues poblacions podem fer conjuntament i que poden ser beneficiosos pel país”. Per la seva part, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha destacat els nexes entre les dues poblacions i ha citat el modernisme, la cultura o el cinema, ja que la co-capital del Vallès és seu dels estudis de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya. Al seu torn, Vinyet Panyella, ha posat l’accent en la influència que la industrial Terrassa també va rebre en Santiago Rusiñol, a través de diversos episodis familiars.