Premiats del 2n Concurs literari de relat breu Antoni Sella i Montserrat

A la Nit de premis Sitges es van otorgar els guanyadors de les dues categories proposades

Els Museus de Sitges plantegen el Concurs literàri amb la voluntat de promoure les obres d’art  a través de la literatura escrita entre el públic adult i juvenil. Aquest any el Concurs porta el nom d'Antoni Sella i Montserrat, estimat antic director dels Museus de Sitges. A partir d'enguany els gualardonats formaran part de la Nit dels Premis Sitges de la cultura.

Am la voluntat de promoure les obres d’art dels Museus de Sitges a través de la literatura escrita en versió prosa entre el públic adult i juvenil, amb la intenció de dinamitzar culturalment tant l’escriptura creativa com la visita als museus i conèixer el patrimoni sitgetà.

Enguany han participat en la categoria Santiago Rusiñol (més de 18 anys) 22 relats.

Mentre que en la categoria Lluïsa Vidal (de 12 a 18 anys) han participat 2 relats.

El jurat ha valorat l’originalitat del text, la capacitat d’evocació de l’obra referenciada, la utilització del llenguatge i la coherència interna.

Guanyadors de la Categoria Santiago Rusiñol

1r. Premi. Cor glaçat. De Xavier Lahoz i Maronda (basat en l’obra Desconsol, de Josep .Llimona)

2n. El “raig psicotròpic” del Racó de la Calma. H.P. Blavatsky. De Isidre Roset i Juan  (basat en l’obra del Retrat del Dr. Jesús Pérez Rosales, de Francisco Ribera)

3r. Nu amb guitarra. De Maite Sastre Alsina (basat en l’obra Nu amb guitarra, de Ramon Casas)

Guanyadors de la Categoria Lluïsa Vidal

1r. El bar de los soñadores frustrados. De Lucia Araque Bourdet (basat en l’obra El Moulin de la Galette, de Ramon Casas)

2n. El record. De Manel Sabaté (basat en l’obra La processó de Sant Bartomeu, de Felip Masó i de Falp)

A tots ells moltes felicitats i moltes gràcies per la seva participació, la qual fem extensible a tots els participants, els quals el nivell dels seu relats mereixen ser llegits.

Trobareu un article al blog dedicat al 2on Concurs de relats breus.