Poesia i música al Saló d’Or

Aquest dissabte, 23 de febrer, a les 19 hores, al Saló d’Or del Palau Maricel, la pianista Victoria Katsyuba interpretarà la Suite per a piano, de Mercè Torrents i Turmo, sobre els poemes del llibre Tapís, de David Jou i Mirabent, i es presentarà el CD que n’aplega paraules i música. Tapís és una col·lecció de sonets que el poeta David Jou va publicar l’any 1982, i que ha estat reeditat en diverses ocasions, una de les quals, en edició de bibliòfil, amb gravats del pintor i orfebre Manuel Capdevila.  
Mercè Torrents, que ha musicat obres d’altres poetes catalans, com ara Salvador Espriu, Josep Carner o J. V. Foix, es va sentir atreta per la peculiar estructura del llibre, en què el nombre de síl·labes dels versos dels sonets augmenta a mesura que avancen les pàgines, i disminueix en la segona part. Aquest increment de síl·labes porta la música a una tensió diferent en cada nou poema, en una autèntica experimentació musical. L’obra va ser estrenada el febrer de 2009 a la Casa de Cultura de Girona i ara arriba a Sitges, el lloc on van ser escrits els poemes que en són la base.  
Les edicions de Tapís són la de 1982 a L'Escorpí (Edicions 62), la de bibliòfil de Manuel Capdevila (1993), la de L'èxtasi i el càlcul (Columna, 2002). i ara la que acompanya el CD de Mercè Torrents.