Museus de Sitges uneix cultura i xató

Els Museus de Sitges es perfilen com les postres ideals per a un bon àpat de xató. Un grup de dinou restaurants sitgetans s’han adherit fins el proper mes d’abril a la Ruta del Xató, una iniciativa que ofereix la degustació d’un menú especial d’aquest plat típic del Penedès i una entrada gratuita tant al Museu Romàntic com la Fundació Stämpfli.  
La Ruta del Xató és una campanya impulsada per diferents municipis del Penedès, entre els quals Sitges, que pretén promoure el coneixement i degustació del xató. La campanya inclou diferents activitats culturals paral·leles de caràcter enoturístic, arquitectònic i musical.  
Els restaurants participants ofereixen un primer plat de xató i un segon d’elaboració pròpia (detallat al llistat de sota). L’àpat s’acompanya amb una taronja caramel·litzada de postres, dolços de la casa i una copa de Malvasia de Sitges. La proposta només és vigent de dilluns a divendres.  
La llista de locals (i el segon plat que ofereixen) que participen en aquesta promoció és la següent:  
Restaurant Los Vikingos: Orada a la brasa  
Restaurant Revés: Assortiment de peix  
Restaurant Nàutic Garraf: Arròs caldós de llamàntol  
Restaurant La Santa Maria: Paella marinera  
Restaurant Mascarón: Paella del senyoret o graellada de peix i marisc  
Restaurant El Castell: Arròs caldós amb llamàntol  
Restaurant La Masia: Arròs de muntanya  
Restaurant Esmarris: Llom de llobarro amb ratatoiullle de bolets de temporada  
Restaurant El Velero: Daurada al ajo arriero  
Restaurant Iris Gallery: Turbot amb formatge de cabra amb suc d’alfàbrega  
Restaurant Pic Nic: Arròs de bacallà i verdures  
Cafè Bar Roy: Truita de patata de l’àvia amb pa de coca de vidre amb tomàquet  
Restaurant Eguzki – Lizarra (Pg. de la Ribera): Entrecot a la brasa  
Restaurant Eguzki – Lizarra (St. Pau): Bacallà a la biscaïna  
Restaurant Casa Hidalgo: Arròs melós amb llamàntol  
Restaurant El Celler Vell: Magret a l’Oporto  
Restaurant La Nansa: Arròs a la sitgetana  
Restaurant Atzavara Port: Arròs negre amb gambes i llagostins  
Restaurant La Fragata: Melós d’anyell de llet a la brasa