Museus de Sitges estimula la creativitat artística infantil a les activitats de Nadal

Les festes de Nadal són una època propícia per tornar als museus. Ho són perquè les vacances afavoreixen la seva visita per part de molta gent i, en el cas de Sitges, perquè el programa Nadal als Museus convoca tres interessants tallers infantils al Museu Romàntic, que pretenen subratllar la sensibilitat artística i el component tradicional del Nadal entre els més petits. Paral·lelament, Museus de Sitges dedica també la Peça del Mes de desembre a una obra de marcat accent nadalenc i ambienta el Museu Romàntic amb un diorama, la representació d’un naixement l’Arbre dels bons desitjos.  
Nadal als Museus presenta tres tallers diferents (adreçats tots tres a nens i nenes d’entre 4 i 10 anys), un centrat en el pessebre i dos en els Reis Mags. El primer dels tallers, És hora de preparar el pessebre, se celebra aquest cap de setmana en dues sessions (dissabte i diumenge). L’activitat consistirà en la creació d’un petit diorama en el qual es representarà el naixement a partir de mètodes artesanals. Un membre del Grup Pessebrista de Sitges col·laborarà en el taller i aportarà idees i imaginació als més petits, que hauran de dur una caixa de sabates. Els nens i nenes participants s’enduran uns torronets Vicens.  
El segon taller serà ja el mes de gener i porta per títol El fanalet de Reis. La sessió se celebrarà dimecres 2 de gener i es durà a terme amb la col·laboració d’Agis Sitges. Els participants també tindran un petit obsequi de Torrons Vicens.  
El tercer taller serà els dies 3 i 4 també tindrà com a eix la figura dels Reis d’Orient. Es tracta d’una activitat en la qual Museus de Sitges convida els nens i nenes que facin servir la seva imaginació artística a l’hora de fer la carta als Reis. Els nens participants seran obsequiats amb una llaminadura de la botiga Xocolatl.  
El Museu Romàntic –que serà l’escenari dels tres tallers– presenta un diorama cedit pel Grup Pessebrista de Sitges: es tracta d’un naixement de Jordi Pañella amb figures de Manuel Muns, que es descobirà dissabte. Al vestíbul de la planta noble es pot visitar l’escaparata amb la representació d’un naixement amb figures atribuïdes a Ramon Amadeu, llegat de la Família Llopis, singularitzat en motiu de les festes.  
Paral·lelament, l’entrada del Museu acollirà l’Arbre dels bons desitjos, on tots els visitants podran escriure’n els seus, que es cremaran passat festes.  
La Peça del Mes de desembre tindrà també un marcat caràcter nadalenc. Es tracta de la pintura del segle XVI Santa Anna, la Verge Maria, el Nen Jesús i Sant Joan Baptista nen, una placa d’ivori esmaltada i policromada, que forma part de la Col·lecció Pérez Rosales.  
L’acte tindrà lloc al Museu Romàntic el proper divendres 21 a les 19 hores i la presentació anirà a càrrec de Joan Yeguas. L’autora de la fitxa que reuneix i presenta la informació és Maria Margarita Cuyàs.  

NADAL ALS MUSEUS

 

Taller de Nadal: És hora de preparar el pessebre Per a nens i nenes de 4 a 10 anys Lloc: Museu Romàntic Dies: Dissabte 15 i diumenge 16 de desembre Hora: 11 hores Preu: 2 euros (Cal reservar al 93 894 03 64 / 93 894  29 69) Material: Cal portar una caixa de sabates Els participants s’emportaran torronets gentilesa de Torrons Vicens

 
Taller de Nadal: El fanalet de Reis Per a nens i nenes de 4 a 10 anys Lloc: Museu Romàntic Dies: Dimecres 2 de gener Hora: 11 hores Preu: 2 euros (Cal reservar al 93 894 03 64 / 93 894  29 69) Els participants s’emportaran torronets, gentilesa de Torrons Vicens Amb la col·laboració d’Agis  
Taller de Nadal: La carta als Reis Per a nens i nenes de 4 a 10 anys Lloc: Museu Romàntic Dies: Dijous 3 i divendres 4 de gener Hora: 11 hores Preu: 2 euros (Cal reservar al 93 894 03 64 / 93 894  29 69) Els nens seran obsequiats amb una llaminadura de la botiga Xocolatl