Museus de Sitges cedeix un oli de Santiago Rusiñol i una peça gòtica per a dues exposicions

Dues obres dels Museus de Sitges han estat prestades a exposicions monogràfiques recentment. Es tracta d’una pintura de Santiago Rusiñol i una peça gòtica de Francesc Serra que han viatjat a Burgos i Barcelona, respectivament, per a participar en dues mostres de notable importància en els seus contextos.  
El servei de préstec d’obres permet als Museus de Sitges potenciar el seu patrimoni i, al mateix temps, reforçar el seu posicionament en el mapa de museus. Obres de Santiago Rusiñol i Ramon Casas, a més dels dos olis d’El Greco o La cursa de braus de Picasso, encapçalen les cessions que efectua el Consorci del Patrimoni de Sitges.  
L’obra de Santiago Rusiñol prestada al monestir de San Salvador de Oña (Burgos) és Èxtasi d’un novici al peu de la creu, que ha estat una de les pintures estelars de l’exposició Monacatus, organitzada per la Fundació Las Edades del Hombre, que té com a principal finalitat restaurar, estudiar i difondre l’art sacre de Castella i Lleó. L’oli ha estat exhibit a la mostra des de finals de maig fins el passat 4 de novembre i fa uns dies va tornar als magatzems de Museus de Sitges. Èxtasi d’un novici al peu de la creu (1897) forma part del llegat de Santiago Rusiñol i està exposat habitualment al Cau Ferrat.  
L’altra obra prestada recentment per Museus de Sitges és Taula de Sant Joan Baptista del santuari de Tobed, de Francesc Serra, datada entre 1362 i 1364, i que forma part de la Col·lecció Pérez Rosales. L’obra ha estat cedida al Museu Nacional d’Art de Catalunya –del qual n’és una secció el Cau Ferrat– per a l’exposició El museu explora. Obres d’art a examen, que permet mostrar les descobertes realitzades a partir de l’estudi de diferents obres.