‘Madama Butterfly’ se suma enguany a les òperes d’estiu del Palau de Maricel

L’òpera de Puccini serà una de les estrelles del Sitgestiu Cultural

L’òpera en format de butxaca del Sitgestiu Cultural suma enguany una nova representació: la celebrada Madama Butterfly, de Giaccomo Puccini, que s’escenificarà en quatre sessions al Saló d’Or del Palau de Maricel.

Madama Butterfly amplia el catàleg d’òperes de butxaca, que des de fa cinc anys programa el Sitgestiu, la proposta cultural de Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura per als mesos de juliol, agost i setembre. Les quatre sessions de Madama Butterfly seran els dies 15 i 22 de juliol i 12 i 19 d’agost, en tots el casos, a les 20 hores. La representació anirà a càrrec del grup Operaílica, que ja ha representat altres òperes al Palau, com La Traviata, La Bohème, Carmen o L’elisir d’amore.

Les òperes de butxaca són un dels atractius del Sitgestiu dels museus. En un entorn emblemàtic com és el Saló d’Or, les representacions busquen la proximitat del públic amb els artistes i la calidesa d’un espectacles sobris, però degudament ambientats per a l’ocasió i amb una reconeguda qualitat lírica.

Ambientada a Nagasaki, Madama Butterfly explica la tràgica història de la geisha Cio-Cio San, més coneguda com Madama Butterfly. Seduïda per Pinkerton, un oficial de la marina nord-americana, es casa amb ell, esperant que el seu matrimoni sigui per sempre. Però per a Pinkerton només es tracta d’una aventura fora del seu país, i aviat l’abandona per casar-se amb una dona nord-americana. Fruit d’aquest xoc de cultures, a Cio-Cio San només li queda l’opció de suïcidar-se per salvar el seu honor.

Les entrades del Sitgestiu –que presentarà el seu programa complet en el 27 d’aquest mes– sortiran a la venda en les properes setmanes i es podran adquirir a través del web www.museusdesitges.cat i a les guixetes dels museus. El preu per a Madama Butterfly és de 20 euros.