‘Madama Butterfly’ i ‘Cavalleria Rusticana’ protagonitzaran l’òpera d’estiu al Palau de Maricel

El Saló d’Or acollirà vuit funcions de les dues obres

El Sitgestiu –el programa d’estiu de música, art i experiències de Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura– presentarà vuit recitals de dues òperes al Saló d’Or del Palau de Maricel: Madama Butterfly i Cavalleria Rusticana. Són dos dels plats forts del programa, que presenta diverses activitats (concerts, rutes pel patrimoni, tallers…) entre l’11 de juliol i l’1 de setembre. Totes dues òperes estaran representades per la Petita Companyia Lírica de Barcelona.

Cavalleria Rusticana s’estrena en la programació del Sitgestiu amb quatre funcions, els diumenges 14 i 21 de juliol, el 4 d’agost i l’1 de setembre. Ambientada en un poble sicilià de finals del segle XIX, relata una història d’amor, gelosies, traïcions, venjança i mort. Òpera verista per excel·lència, obra de Pietro Mascagni, la seva popularitat s’ha mantingut fins als nostres dies, en bona part perquè alguns dels seus fragments, com el popular intermezzo, ha estat incorporat en les bandes sonores de diferents pel·lícules.

Madama Butterfly, per la seva part, torna al Saló d’Or després de l’experiència positiva de l’any passat. Una de les obres mestres de Giacomo Puccini, està ambientada a Nagasaki i explica la tràgica història de la geisha Cio-Cio San, més coneguda com a Madama Butterfly. Seduïda per Pinkerton, un oficial de la marina nord-americana, es casa amb ell, esperant que el seu matrimoni sigui per sempre. Fruit d’aquest xoc de cultures, a Cio-Cio San només li queda l’opció de la mort per salvar el seu honor. Madama Butterfly tindrà quatre funcions: els diumenges 28 de juliol i 11, 18 i 25 d’agost.

Cavalleria Rusticana: 14 i 21 de de juliol, 4 d’agost i 1 de setembre

Madama Butterfly: 28 de juliol i 11, 18 i 25 d’agost