L’exposició de Miquel Villà atrau més de 14.000 visitants

El Museu de Maricel ha acollitla mostra del 29 de maig al 26 de setembre de 2021

L’exposició Miquel Villà. La pintura sense atzar ha tancat les portes amb un total de 14.097 visitants.

 

Més de tres dècades després de la darrera exposició dedicada al pintor del Masnou, la mostra del Museu de Maricel ha servit per a donar a conèixer l’obra del qui va ser un dels pintors catalans més importants del segle passat i va contribuir a la difusió de la seva obra a una gran part del públic que desconeixia l’existència. Queda a la venda el catàleg, coeditat amb Viena Edicions, que facilitarà la seva presència a les llibreries per tal de poder seguir difonent la seva obra, així com la consulta a les biblioteques de la xarxa.

 

L’exposició va exhibir un audiovisual amb la participació del crític i historiador de l’art Daniel Giralt-Miracle, responsable de recollir l’amplíssim ressò que tingué el pintor al llarg de la seva trajectòria, el poeta i crític Juan Antonio Masoliver, gran amic del pintor i una de les persones que millor s’han aproximat a la seva pintura, a la seva manera de ser i al seu espai més estimat, el Masnou, que tant coneixia. I finalment, Carles Pongiluppi, autor de la tesi doctoral dedicada a Miquel Villà, aprofundeix en els espais vitals del pintor i la seva forma de treballar.

 

La mostra es va presentar amb streaming, una inauguració inèdita per als Museus de Sitges, que degut a la pandèmia van oferir aquesta versió digital en directe per evitar aforaments massius dins del museu. Al llarg d’aquest període expositiu s’han programat algunes activitats entorn a la figura de l’autor, com ara una conferència dins el cicle La Peça del mes, un taller familiar per explorar les textures i els colors de l’artista i algunes visites guiades per a tots els públics.

 

Deixem alguns comentaris a les xarxes dels visitants

 
J. Á. Montañés
@joseangelmb
26 d’ag.
El pintor que aspiraba a crear un solo cuadro. El museo Maricel de Sitges dedica una exposición al perfeccionista Miquel Villà, autor de una obra matérica donde usa de forma muy personal el color
 
 
Damià Martínez
@damia_martinez
21 d’ag.
Fabulosa exposició de Miquel Villà al Cau Ferrat dels @MuseusDeSitges
Un artista a l'alçada dels grans mestres del segle XX: domini del color, de la figuració... i quina mirada més intel.ligent cap a tot. Molt recomanable, no us la perdeu.
 
 
@llegirpuntcat
26 de jul.
El Museu de Maricel de Sitges reivindica en una imprescindible exposició l'obra del pintor català Miquel Villà, bona part de l'obra del qual es troba en mans privades. | Article de
@manelhc