L’Escola d’Adults visita la Fundació Stämpfil

La seu de la Fundació Stämpfil va acollir, ahir dijous 13, la tercera cita del cicle “Sitges, un món per conèixer”, organitzat pel Centre de Formació d’Adults. Els assistents van gaudir d’una explicació sobre el funcionament i contingut del centre, a càrrec de Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, que va qualificar l’espai “com un referent de l’art contemporani europeu”. Els integrants del grup van poder contemplar les obres exposades.  
Des del passat 27 d’octubre, les tres sales que conformen l’espai acullen una segona mostra de la col·lecció permanent, que exhibeix 35 de les 80 obres del fons artístic de la Fundació. Es tracta d’un panorama representatiu de les tendències de l’art contemporani dels últims quaranta anys, format per obres que els seus autors han cedit gratuïtament a la Fundació a iniciativa del matrimoni Stämpfli.  
Malgrat que la major part del públic assistent desconeixia el contingut del museu, el centre va causar un gran impacte, “perquè són obres molt visuals que de seguida et desperta la curiositat”, va afirmar Pepi Giménez, membre del grup d’adults. En un altre línia, José Luis Soler, nou en el grup, va valorar “positivament que els museus s’obrin al poble, ja que Sitges no només destaca pel turisme sinó també pel seu patrimoni cultural”.  
La propera trobada cultural de l’Escola d’Adults es celebrarà el 10 de gener a la Societat Recreativa El Retiro, on la historiadora Angels Parès explicarà la relació entre l’Hospital de Sitges i la figura de Bernat de Fonollar.