L’Escola d’Adults i altres entitats visiten l’exposició del Cau Ferrat

Prop de vint membres de l’Escola d’Adults van participar, la tarda del passat dijous, en una visita guiada a l’exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat a l’edifici Miramar, que reuneix 150 obres de relleu de la col·lecció del Cau Ferrat. Es tracta d’una de les visites guiades a la mostra que es realitzen aquestes setmanes abans que tanqui el proper 24 de novembre. Aquests dies, altres entitats de la vila visitaran també l’exposició, com el Cercle Artístic, el Ram de tot l’any o Joventuts Musicals, a més del Club TR3SC.  
La visita de l’Escola d’Adults estava emmarcada en el cicle de conferències, Sitges, un món per conèixer, que organitza el Centre d’Adults amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, i que té com a objectiu difondre la tradició i cultura sitgetana entre la gent de major edat des de diferents perspectives, sigui a través de xerrades o exposicions.  
Els participants en la visita van poder contemplar les obres de la mostra en un context diferent a com tornaran a estar exposades al Cau Ferrat un cop finalitzin, l’any vinent, les obres de reforma. A L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat els olis, dibuixos i altres peces d’art adquireixen un relleu especial pel seu valor artístic, al marge del significat que tenen al Cau com a herència de la col·lecció reunida per Santiago Rusiñol.  
Precisament, aquest va ser un dels elements que van destacar els membres del grup, que van coincidir a remarcar que les obres i el mateix Cau Ferrat són la millor herència que Rusiñol podia deixar al poble de Sitges. En aquest sentit, Rosa Maria Puig va apuntar que “aquesta exposició serveix per apropar-nos al passat i a la vegada al present del poble”. Salvador Muntaner, un dels membres més veterans del grup, va sortir molt satisfet de la visita “perquè possibilita que algú ens expliqui tot allò que veiem i així tenim un coneixement més nítid del nostre poble”.  
En aquesta línia, el guia de Museus de Sitges, Sebastià Giménez, va subratllar que “molts sitgetans no tenen costum de visitar els museus; per tant, trobades com aquestes amb la gent gran o també amb grups d’escolars pretenen que el poble de Sitges valori el patrimoni artístic que té entre les seves mans”.  
L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat aplega 28 obres de Santiago Rusiñol i 22 de Ramon Casas, a més dels dos olis del Greco i cinc peces de Picasso que va adquirir el mateix Rusiñol. L’exposició també mostra obres de Darío de Regoyos, Isidre Nonell, Joan Llimona, Paul Vernet, Ignacio Zuloaga o Manolo Hugué. La mostra es pot visitar fins el proper dissabte 24 de novembre.  
Sitges, un món per conèixer és un projecte nascut fa dotze anys amb la intenció d’integrar els nouvinguts a la realitat de Sitges. Amb els anys, però, el programa, tal com relata Carme Massó, mestre i coordinadora del cicle, ha evolucionat com una iniciativa oberta, ja que “és una oportunitat per a conéixer a fons o des d’un altre prisma molts elements de Sitges”. La propera sortida de Sitges, un món per conèixer serà a la col·lecció de la Fundació Stämpfil, el proper 13 de desembre.  
Properes visites guiades de les entitats a l’exposició:  
Tr3sC Dissabte 17 de novembre, a les 12 h.  
Joventuts Musicals i Ateneu Popular Dissabte 17 de novembre, a les 17.30 h.  
Cercle Artístic Diumenge 18 de novembre, a les 11 h.  
Tr3sC Diumenge 18 de novembre, a les 12 h.  
Associació del Ram de tot l’any Dimarts 20 de novembre, a les 17.30 h.  
Socis del Retiro i del Prado Dijous 22 de novembre, a les 17.30 h.  
Professors de les escoles i els instituts de la vila i Nivell 10 Dissabte 24 de novembre, a les 17.30 h.  
Entitats interessades: contacteu amb el Consorci del Patrimoni de Sitges (93 894 03 64)