Les visites al Palau de Maricel i a la Parròquia proposen un recorregut per la història de l’art català

Els itineraris guiats es podran realitzar entre els mesos de març i octubre

Les visites guiades al Palau de Maricel i a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla tornen aquesta primavera al programa d’activitats al patrimoni i es mantindran periòdicament fins la tardor. Dos dels edificis més emblemàtics de la vila s’obren al públic, per iniciativa del Consorci del Patrimoni de Sitges, per recórrer els seus interiors, aproximar-se a la seva història, admirar les seves col·leccions i conèixer els seus secrets.

Acabat el 1918, el Palau de Maricel és una de les joies arquitectòniques de Sitges i una icona, conjuntament amb tot Maricel, del Noucentisme català. Les visites guiades s’efectuaran cada diumenge, a partir del 10 de març i fins l’estiu, en què entraran en funcionament les activitats del Sitgestiu Cultural, que també inclouen visites per aquest edifici, tot i que en un format diferent. Les visites són cada diumenge, en tres horaris i idiomes: a les 11h (en anglès), les 12h (en català) i les 13h (en castellà). Durant la Setmana Santa es faran visites diàries entre dimarts 16 i Diumenge de Resurreció.

L’itinerari pel Palau de Maricel repassa els racons d’aquest edifici emblemàtic: el Saló d’Or, el Saló Blau, les terrasses i el claustre, des d’on s’aprecien unes vistes privilegiades del Mediterrani.

A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, l’itinerari té el seu inici a l’exterior de l’església –amb les explicacions sobre la història del Baluard, la Fragata, els primers cavallers, les vegueries i les transformacions de l’edifici– i continua al seu interior amb un passeig pels sarcòfags, les credences i el conjunt de retaules barrocs. La visita presenta una de les col·leccions d’art sacre més importants del país, gràcies a les imatges romàniques, gòtiques, renaixentistes i barroques que formen part de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales. L’itinerari inclou també la pujada al campanar, que ofereix unes vistes espectaculars de Sitges des del punt més elevat de la Punta. Les visites es realitzaran en dissabte, del 4 de maig al 5 d’octubre.

 

Calendari de visites al Palau de Maricel

11h (anglès), 12h (català) i 13h (castellà)

Diumenge, 10 de març
Diumenge, 17 de març
Diumenge, 24 de març
Diumenge, 7 d’abril
Diumenge, 14 d’abril
Dimarts, 16 d’abril
Dimecres, 17 d’abril
Dijous, 18 d’abril
Divendres, 19 d’abril
Dissabte, 20 d’abril
Diumenge, 21 d’abril

Calendari de visites a la Parròquia

Dissabte, 4 de maig - 20.30h
Dissabte, 1 de juny - 20.30h
Dissabte, 7 de juliol - 20.30h
Dissabte, 3 d’agost - 20.30h
Dissabte, 7 de setembre - 20.30h
Dissabte, 5 d’octubre - 17.30h