Les Jornades del Patrimoni ja són a punt

El proper cap de setmana, Sitges celebrarà les Jornades Europees del Patrimoni amb un intens i heterogeni programa elaborat per Museus de Sitges, que contempla activitats en diferents formats i gèneres. Les Jornades es commemoren arreu del continent i tenen com a objectiu ressaltar i difondre el patrimoni arquitectònic i històric.  
El programa tindrà el seu punt central en la presentació del projecte de reforma dels Museus, en el qual la directora, Vinyet Panyella, exposarà l’estat actual de les obres de remodelació i les línies d’actuació. Amb motiu de les Jornades, el Museu Romàntic, la Fundació Stämpfli i l’exposició del Miramar tindran una sessió de portes obertes. Museus de Sitges també ha programat un concert de guitarra, una sortida cultural a Lleida, la presentació del tercer número de L’Amic de les Arts i ha fet coincidir La Peça del Mes en aquest cap de setmana, amb la finalitat de conèixer una pintura de Juan de Arellano, Gerro amb flors.  
Presentació de La Peça del Mes Gerro de flors, de Juan de Arellano (segle XVII). A càrrec d’Ignasi Domènech, cap del departament de Col·leccions del Consorci del Patrimoni de Sitges. Lloc: Museu Romàntic. Dia: Divendres, 28 de setembre, a les 19h.  
Sortida cultural al Museu de Lleida Visita al Museu Comarcal i Diocesà de Lleida, on s’exposarà El miracle de la Mare de Déu del Roser, de la col·lecció de Cau Ferrat, que completa el Retaule de la Mare de Déu del Roser i el cavaller de Colònia, recentment adquirit pel Museu Comarcal i Diocesà de Lleida. Dia: Dissabte, 29 de setembre.  
Jornada de portes obertes als Museus Museu Romàntic, Fundació Stämpfli – Art Contemporani i exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat. Dia: Diumenge, 30 de setembre, entre les 11 i les 20h.  
Presentació de la reforma dels Museus de Sitges Situació actual i línies d’actuació. A càrrec de Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges. Lloc: Auditori, Miramar. Dia: Diumenge, 30 de setembre, a les 12h.  
Presentació de L’Amic de les Arts, número 3 (2011) A càrrec de Daniel Giralt-Miracle, historiador i crític d’art. Lloc: Museu Romàntic. Dia: Diumenge, 30 de setembre, a les 19h.  
Concert de guitarra clàssica A càrrec de Juan Mario Cuéllar. Lloc: Museu Romàntic. Dia: Diumenge, 30 de setembre a les 20h.  
I, en acabar, celebrarem les Jornades Europees del Patrimoni amb una copa de cava per gentilesa de Freixenet.