Les exposicions van atreure als museus l’any passat prop de 70.000 visitants

Les mostres de Ramon Casas, Emerencià Roig, Joaquim Sunyer i Lovecraft van ser les que van rebre més públic

Les exposicions temporals han esdevingut un nou pol d’atracció de visitants. L’any passat, les diverses mostres organitzades des de Museus de Sitges o convocades per altres organismes en les instal·lacions gestionades pel Consorci del Patrimoni de Sitges van rebre 68.478 visitants, una xifra rellevant que permet ampliar el públic destinatari tant als museus Maricel i Cau Ferrat, com al Palau de Maricel i la Fundació Stämpfli.

La mostra més visitada va ser Ramon Casas, la modernitat anhelada, que va ocupar el Museu de Maricel des del 16 de novembre del 2016 fins el 19 de febrer de 2017, i que va rebre un total 38.395 visitants. La meitat d’aquestes visites (19.879) van ser durant el 2017. La segona nostra que va atraure més públic (18.340 visitants) va ser Emerencià Roig: de la mar al paper, que va presentar una selecció de la col·lecció de marineria de Roig i Raventós a Can Rocamora.

Les altres mostres amb una elevada capacitat de convocatòria van ser la instal·lació Joaquim Sunyer: el paisatge noucentista sitgetà, que va exhibir quatre olis de Sunyer a la Sala Sert del Museu de Maricel i que va atreure 13.322 visitants, i Lovecraft, the fear from beyond, la mostra que va acollir el Saló Blau del Palau de Maricel amb motiu de la cinquantena edició del Festival de Cinema.

De la Fundació Stämpfli, l’exposició Lux, d’Antoni Taulé, va convocar 1.280 persones i va permetre ampliar el radi de visitants a les instal·lacions. La mostra dels logicofobistes –que es pot veure a Can Rocamora fins el 4 de març– va registrar només 47 persones durant el 2017, ja que la majoria de visitants corresponen a l’actual exercici. Els dos mesos amb més moviment a les exposicions de Museus de Sitges van ser febrer i octubre.

Dues de les exposicions del 2017 produïdes a Sitges han viatjat després per altres sales, com la de Ramon Casas (que es va veure a Madrid i a Palma de Mallorca) i la d’Antoni Taulé, que va viatjar a Andorra.