Les col·leccions d’art inspiren la nova temporada dels Tallers de Dissabte a l’Escola Pia

Les sessions estan obertes als infants de qualsevol centre educatiu i posen en valor el patrimoni artístic de la vila

El patrimoni artístic de Sitges torna a apropar-se de manera divulgativa als més petits de casa a través de les sessions familiars que tenen lloc a l’Escola Pia. La direcció i l’associació de pares i mares del centre, en col·laboració amb el departament d’Educació dels Museus de Sitges, ja tenen a punt la quarta edició dels Tallers de Dissabte, que en aquesta ocasió se centren en les col·leccions d’art. 

El vidre, el ferro o la ceràmica donen forma a les principals col·leccions artístiques dels museus sitgetans i són alguns dels materials que protagonitzaran els tallers temàtics d’aquest curs. En cada sessió, els infants descobriran, mitjançant diferents tècniques plàstiques, les obres més representatives de cadascuna d’aquestes col·leccions. L’objectiu és que tots ells desenvolupin la capacitat imaginativa i artística, de tal manera que puguin apreciar i respectar el patrimoni més proper que els envolta, ja sigui pel seu valor cultural o com a font de coneixement. 

Igual que en les tres edicions anteriors, els tallers estan adreçats a nens i nenes de 5 a 12 anys i també als pares i mares que s’hi vulguin apuntar. Les sessions es fan un dissabte al mes, d’11h a 12.30h del matí, a l’Escola Pia de Sitges però, òbviament, estan obertes als alumnes de qualsevol centre educatiu.

PROGRAMA

Dissabte 10 de novembre
La Col·lecció d’Arqueologia

Dissabte 1 de desembre
La Col·lecció de Joguines

Dissabte 12 de gener
La Col·lecció de Vidre

Dissabte 9 de febrer
La Col·lecció de Ferro

Dissabte 9 de març
La Col·lecció de Nines

Dissabte 6 d’abril
La Col·lecció de Ceràmica

Dissabte 11 de maig
La Col·lecció de Rajoles

Dissabte 8 de juny
La Col·lecció d’Escultura