La pintura a quatre mans ‘Retratant-se’ s’incorpora a la mostra de l’Edifici Miramar

La setmana passada es va incorporar a l’exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat l’oli Retratant-se, pintat a quatre mans per Santiago Rusiñol i Ramon Casas l’any 1890. L’obra ja forma part de l’exposició, després que hagi estat prestada en els darrers mesos al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, on s’ha exhibit a la mostra  Santiago Rusiñol. La campanya de Poblet.  
Amb Retratant-se, l’exposició de l’Edifici Miramar completa la col·lecció, formada per les peces més significatives del fons del Cau Ferrat. La peça s’ha col·locat en l’àrea dedicada a Casas, just abans de la de Rusiñol.  
L’exposició L’Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat, que es podrà veure fins el 25 de novembre, permet apropar les pintures i objectes més destacats i de major relleu patrimonial al públic mentre duren les obres de reforma del Cau Ferrat. El disseny de la mostra permet contemplar les obres amb tot el seu esplendor.  
L’exposició que es pot veure al Miramar reuneix el fons més significatiu del Cau Ferrat, entre el qual es pot trobar: - 28 olis i 10 dibuixos de Santiago Rusiñol - 22  olis i 3 dibuixos de Ramon Casas - 5 dibuixos de Pablo Picasso - 2 olis d’El Greco - 2 olis d’Ignacio Zuloaga - 2 olis de Dario de Regoyos - Pintures, dibuixos i gravats de: Miquel Utrillo, Anglada-Camarasa, Isidre Nonell o Carles Casagemes, entre d’altres - Escultures de Pablo Gargallo, Manolo Hugué o Enric Clarasó - Una selecció de 20 objectes de ferro, vidre, ceràmica, escultura gòtica i mobiliari de les col·leccions de les arts de l’objecte.  
La mostra està dividida en tres àmbits: - Santiago Rusiñol, senyor del Cau Ferrat - El col·leccionisme com una de les belles arts - L’art modern