Dues obres del Museu del Cau Ferrat viatgen aquests dies a dues destacades pinacoteques europees per a participar en exposicions temporals. Es tracta dels retrats de Modesto Sánchez Ortiz, obra de Santiago Rusiñol –que s’exposarà a la National Gallery de Londres– i el de Suzanne Valadon, de Miquel Utrillo –que s’exposarà al Centre Pompidou de Metz–.
Les dues obres del Museu del Cau Ferrat participen en dues exposicions de projecció internacional. El retrat Rusiñol s’exhibirà a la mostra After Impressionism, inventing Modern Art, que s’inaugura el 25 de març i estarà activa fins al 13 d’agost. Es tracta d’una exposició que presentarà obres de Cézanne, Klimt, Matisse, Mondrian o Picasso, entre d’altres, procedents d’algunes de les col·leccions d’Art Modern més importants del planeta, com el MoMA de Nova York, l’Orsay i el Rodin de París, l’Art Institute of Chicago, la National Galleries d’Edimburg, la Tate londinenca o el mateix MNAC.
Retrat de Modesto Sánchez Ortiz és un oli sobre tela, que Santiago Rusiñol va pintar el 1897. Presenta el polític i periodista que va ser director de La Vanguardia entre 1888 i 1901. La setmana passada, els tècnics de Museus de Sitges van retirar la pintura del seu lloc habitual, al Gran Saló del Cau Ferrat, per iniciar el viatge que el durà a Londres.
Per la seva part, l’obra de Miquel Utrillo s’exposarà a l’exposició Suzanne Valadon, un monde à soi, que presenta el Centre Pompidou de Metz entre el 15 d’abril i l’11 de setembre. Es tracta d’una antològica sobre l’artista francesa, que el 2024 s’exhibirà al MNAC. La mostra aplegarà obres procedents de diferents museus, com el Louvre, l’Orsay i l’Orangérie de París o el Metropolitan de Nova York, entre d’altres.
Retrat de Suzanne Valadon és un dibuix a llapis carbó, sanguina i tocs de pastel sobre paper que Miquel Utrillo va fer el 1891, quan va compartir vivències amb l’artista francesa els anys que va residir a París.
Ara fa unes setmanes, el Museu del Cau Ferrat va tornar a rebre la Magdalena penitent, d’El Greco, que durant dos mesos havia participat en una antològica sobre Domenikos Theotokopulos Museu de Bells Arts de Budapest. També han tornat al Cau els set dibuixos de Maria Rusiñol i les dues obres de Lluïsa Denís, que es van exposar a la mostra Feresa de silenci, al Museu d’Art de Girona.