La Jornada de Mercat de l’art posa el focus en col·leccions públiques i privades catalanes de diverses èpoques i estils

La vuitena edició se celebrarà el divendres 22 de novembre al Palau de Maricel

La vuitena Jornada Mercat de l’Art, Col·leccionisme i Museus –que organitzen Museus de Sitges i la Universitat Autònoma de Barcelona– ja té el programa definit. La sessió contindrà set ponències, a càrrec de vuit experts: Jaume Barrachina i Inés Padrosa (Museu del Castell de Peralada), Ricard Bru (Universitat Autònoma de Barcelona), Josep Capsir (Museu del Disseny), Núria Poch (Consorci d’Art Contemporani de Mataró), Victòria Solanilla (Universitat Autònoma de Barcelona), Laia Soler (Universitat Autònoma de Barcelona) i Eduard Vallès (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

Les ponències giren sobre diverses col·leccions públiques i privades de diverses èpoques, com la col·lecció d’art català de Picasso, la reunida per Manuel Rocamora i Eudald Serra o la de Lluís Bassat sobre Gaudí a Mataró. El programa també aborda les col·leccions de Joan Artigas-Alart, el col·leccionisme del Castell de Peralada i l’art precolombí a les col·leccions públiques i privades de Catalunya.

La inscripció de la jornada és gratuïta i començarà el dimarts 24 de setembre i es podrà efectuar a través del web de Museus de Sitges fins al dimecres 16 d’octubre. La iniciativa és conjunta de la Universitat Autònoma de Barcelona i Museus de Sitges i està dirigida per Bonaventura Bassegoda i Ignasi Domènech.

PROGRAMA

9.30h. Benvinguda i presentació del volum de la 7ª Jornada
10h. Eduard Vallés. Origen i actualitat de la col·lecció d’art català de Picasso: de Juli González a Apel·les Fenosa.
10.30h. Jaume Barrachina i Inés Padrosa. Col·leccionisme artístic al Castell de Peralada. 1875-1900. L’obra dels Comtes Rocabertí-Dameto.
11h. Victòria Solanilla. L'art precolombí a les col·leccions publiques i privades de Catalunya.
11.30h. Pausa cafè
12.15h. Josep Capsir. Les col·leccions de pintura catalana i d'art oriental de Joan Artigas-Alart (1885-1934).
12.45h. Laia Soler. El col·leccionista Manuel Rocamora Vidal (1892-1976) i la Fundació Privada Rocamora.
13.15h. Debat
14h. Dinar (lliure)
16.15h. Núria Poch. Bassat, Gaudí, Mataró: una col·laboració públic-privada.
16.45h. Ricard Bru. La col·lecció d'Eudald Serra, un escultor viatger.