La indústria audioviosual se cita al Palau Maricel amb el saló Medimed

Per tretzè any consecutiu, Sitges ha acollit la celebració del Mercat de Documentals Euro-mediterranis (Medimed), una trobada de productors independents i televisions internacionals amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi comercial i professional i promoure la coproducció de documentals a la Unió Europea i als països del sud de la Mediterrània. El Mercat es va celebrar el passat cap de setmana al Palau Maricel coincidint amb el Festival de Cinema de Sitges.  
La trobada va acollir 50 compradors i commissioning editors de les principals cadenes de televisió i distribuïdors internacionals, entre les quals Al Jazeera, Al Arabiya, ARTE France, AVRO, France 3, France 5 o NHK, que van dur a terme els seus negocis. Medimed va presentar 25 projectes de documentals de 16 països diferents, seleccionats per un jurat internacional sobre un total de 155 inscrits de 24 nacionalitats diferents. El format va oferir als projectes en desenvolupament la possibilitat de trobar finançament internacional al Fòrum de Pitchings i en reunions individuals que es van dur a terme durant tot el cap de setmana.  
El catàleg del Mercat va estar integrat per 475 documentals de tots els gèneres (antropologia, arts, biografies, ciència, cultura, drets humans, esports, història, natura, política...), produïts a 42 països de l’àrea Euro-mediterrània i entre els quals n’hi havia 40 produccions catalanes.  
Diumenge es va lliurar el VI Premi Ahmed Attia per al Diàleg Intercultural, atorgat per l’Apimed. El guardó va ser per al documental Tinghir, Jerusalem, les échos du Mellah, dirigit per Kamal Hachkar i produït per Les films d’un jour (França, 2011). Per la seva part, el documental White Night de Irit Gal, produït per Inosan Productions (Israel) va rebre la Menció Especial del Jurat.