La Fundació Stämpfli presenta Erró, per primer cop a Catalunya

La Fundació Stämpfli ha inaugurat l’exposició ‘Erró. L’ull planetari’, que es podrà veure a les seves instal·lacions fins el 21 d’octubre, abraçant d’aquesta manera tot el període d’estiu i el Festival de Cinema. L’exposició té un relleu significatiu en el món de l’art contemporani, ja que Gudmundur Gudmundsson –conegut com Erró– és un prestigiós artista valorat en aquest circuit, com posa de manifest que la seva obra formi part de les col·leccions del MoMA de Nova York, el Centre Georges Pompidou de París, el Kunstmuseum de Berna, la Nationale Galerie de Berlín o l’IVAM de València, entre d’altres. És la primera vegada que Erró exposa Catalunya.  
‘Erró. L’ull planetari’ presenta 32 pintures i collages d’Erró, estructurades en diferents àmbits. Dues de les tres sales de la Fundació Stämpfli – Art Contemporani acullen les obres d’Erró, mentre que la sala principal manté obres de la col·lecció permanent de la Fundació, entre les quals hi ha Erró. Les obres formen part de seves sèries més emblemàtiques, com The Political Paintings, Le tour du monde de Mao, Les lettres d’amour japonais i Les femmes fatales. La mostra està comissariada per Marie-Claire Uberquoi, especialista en l’obra d’Erró.  
Amb aquesta mostra, la Fundació Stämpfli obre un nou capítol en la seva trajectòria: la d’exposicions individuals de diferents autors, en aquest cas d’un que forma part de la seva col·lecció permanent i que és un dels més prestigiosos del panorama artístic contemporani actual. Just un any després de la inauguració de les seves instal·lacions, el centre impulsat pel matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli al cor de Sitges guanya projecció i amplia les seves funcions. El fet que ‘Erró. L’ull planetari’ convisqui amb part de la col·lecció permanent permet, al mateix temps, obrir la programació a les exposicions tot i mantenint la condició de centre d’art contemporani amb obra estable.  
Erró, una referència de la figuració narrativa Gudmundur Gudmundsson, conegut com Erró, va néixer el 1932 a Olafsvik (Islàndia), però forma part del medi artístic de París, ciutat en la qual resideix des de 1958. És un dels representants més brillants i singulars de la figuració narrativa i està considerat com un dels artistes de major rellevància del gènere. La seva obra està representada a museus com el MoMA de Nova York, la Nationalgalerie de Berlín, el Kusntmuseum de Berna, l’IVAM de València o el Centre Pompidou de París. Precisament, el museu de la capital francesa li va dedicar fa dos anys l’exposició Erró, ‘50 ans de collages’.  
Més informació sobre l'exposició  
Galeria d'imatges de la inauguració