La Fundació Stämpfli inaugura la setmana que ve l’exposició ‘Cinetik !’ sobre art òptic

La Fundació Stämpfli inaugurarà el dia 27 l’exposició Cinetik !, que reuneix tretze artistes internacionals que han desenvolupat obres d’art òptic i cinètic. La mostra, que es podrà veure fins el 27 d’octubre, es realitza de manera paral·lela a Dynamo, que el Grand Palais de París va inaugurar la setmana passada i també dedicada a l’art òptic. El cartell de Cinetik ! ja és a punt i reprodueix l’obra de Carlos Cruz-Diez Jaune additif Denise "A", del 2007, que forma part del fons de la Fundació i que s’exhibirà a la mostra.  
Dynamo i Cinetik ! comparteixen comissari, el professor emèrit de la Sorbona i exdirector del museu Orsay de París, Serge Lemoine, que el 2010 ja va dirigir la primera exposició de la col·lecció de les obres inicials de la Fundació, realitzada a l’Edifici Miramar, i que és el responsable de l’actual muntatge.  
Les dues exposicions revisen l’art òptic i cinètic, atesa la vigència renovada d’aquest moviment, nascut als anys 50 del segle XX i que recentment ha tornat a estendre’s internacionalment inorporant noves eines i suports.  
Els tretze artistes que integren Cinetik ! són artistes representatius de l’art òptic dels anys 50, 60 i 70, però també de l’actual: Antonio Asis, Martha Boto, Carlos Cruz-Díez, Ivan Contreras-Brunet, Elías Crespin, Hugo Demarco, Ángel Duarte, Horacio García Rossi, Francisco Sobrino, Jesús Rafael Soto, Luis Tomasello, Gregorio Vardanega i Pere Stämpfli.  
La inauguració de Cinetik ! serà dissabte 27, a les 19 hores i comptarà amb l’assistència d’alguns dels artistes, que viatjaran expressament des de París. Divendres, a les 11.30h, a les instal·lacions de la Fundació Stämpfli es realitzarà una roda de premsa, amb la presència del comissari de la mostra, Serge Lemoine.  
Fins diumenge es pot veure l’actual muntatge del fons de la Fundació, en el qual s’exhibeixen 35 obres sobre les 80 del total de la col·lecció. Aquesta mostra es va obrir el passat 27 d’octubre, un cop es va tancar la primera exposició monogràfica de la Fundació, Erro. L’ull planetari.