La Fundació Stämpfli exhibeix 35 noves obres de la seva col·lecció

La Fundació Stämpfli va inaugurar, dissabte passat, la segona mostra de la seva col·lecció, formada per 35 obres, de les quals 23 no havien estat abans exhibides a les seves instal·lacions. L’acte va ser presidit per Pere Stämpfli, president de la Fundació; Vinyet Panyella, directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges; Serge Lemonie, comissari de l’exposició; i Jordi Mas, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sitges.  
La nova mostra de la Fundació Stämpfli – Art Contemporani ocupa les tres sales de les instal·lacions, després que hagi acollit, amb èxit de públic i de crítica, l’exposició Erró. L’ull planetari durant els darrers sis mesos. La sala principal manté les mateixes dotze obres presents des de l’obertura del museu, l’abril de 2011. Les 23 obres incorporades a les sales 2 i 3 presenten un diàleg entre les figures desfigurades, l’estructura, la matèria, el ritme, el moviment, l’escriptura i les imatges. Serge Lemoine ha analitzat la compatibilitat entre obres d’expressió i tendència diferent per tal de buscar la seva integració en les dues sales renovades.  
La nova disposició de les obres exposades a la Fundació Stämpfli - Art Contemporani ha permés incorporar-hi artistes de reconeguda trajectòria internacional en l’art contemporani, com Ladislas Kijno i Robert Combas (amb una obra conjunta), Joel-Peter Witkin, Marc Desgrandchamps, Rafael Canogar, Sato Satoru, Michael Warren, Tom Carr, Daniel Dezeuze, Claire-Jeanne Jézéquel, Olivier Mosset, Jan Voss, Pavlos, Daniel Humair, Takis, Pol Bury, Carlos Cruz-Díez, Miguel Chevalier, Kim Tschang Yeul, Philippe Cazal, Pierre Tilman, Jean Le Gac, Pierre Buraglio i Markus Raetz.  
Aquests noms nous se sumen als onze artistes de la sala 1, que ja tenien obra penjada: Eduardo Arroyo, Gianni Bertini, Henri Cueco, Erró, Gérard Fromanfer, Peter Klasen, Jacques Monory, Bernard Rancillac, Antonio Recalcati, Antonio Seguí i Pere Stämpfli.  
En el seu discurs de presentació, Vinyet Panyella va agrair a Pere i Anna Maria Stämpfli la seva decidida aposta per la cultura i va efectuar un recorregut artístic per les obres de l’exposició. La directora-gerent del Consorci va ressaltar el paper determinant que té la Fundació Stämpfli en l’ecosistema cultural de Sitges i va agrair la presència en l’acte de Serge Lemoine, comissari de l’exposició i exdirector del Musée d'Orsay.  
D'altra banda, Pere Stämpfli va anunciar que, després d’aquesta nova mostra del fons de la Fundació, l'any vinent hi haurà una nova exposició individual “d’un artista encara per determinar”, va concloure. Serge Lemoine va explicar als assistents a la presentació l’escenografia de la mostra així com els motius per a la ubicació de cada una de les peces i el seu diàleg entre elles. Jordi Mas, per la seva part, va fer un especial èmfasi en la importància que, en moments de profunda crisi, la col·laboració público-privada permeti activar propostes culturals.