La Fundació Stämpfli enllesteix la nova exposició del seu fons

La Fundació Stämpfli mostrarà a partir del 18 d'octubre obra del seu fons que encara no ha estat exposada a les seves instal·lacions de la plaça de l'Ajuntament. El centre renovarà les peces que exhibeix en les seves tres sales un cop finalitzi l'exposició Power Pixels 2014, que presenta els innovadors treballs d'art digital de Miguel Chevalier.  
La tria i distribució de les obres que formaran la nova exposició permanent de la Fundació anirà a càrrec del professor Serge Lemoine. El matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli han encarregat a aquest reconegut especialista que elabori el disseny i el discurs expositiu de la nova mostra estable. Lemoine ja fa mesos que hi treballa en la tria de les obres que s'instal·laran a les tres sales.  
Serge Lemoine ja va comissariar l'exposició inicial de la Fundació Stämpfli, mostrada el març del 2010 a l'Edifici Miramar, mentre es realitzaven les obres de condicionament i reforma de l'antic Mercat del Peix, on s'hi va instal·lar el centre un any després. Lemoine és un reconegut especialista en art modern i contemporani, que ha estat director del Museu Orsay de París i que és professor a la Universitat de la Sorbona.  
Després de quatre exposicions monogràfiques d'alt nivell, la Fundació Stämpfli considera necessari ara mostrar una part de la seva col·lecció permanent, que està integrada per 90 obres de 55 artistes de 22 nacionalitats diferents. Totes aquestes obres han estat cedides gratuïtament pels seus autors, descendents o representants a la Fundació, per iniciativa del matrimoni Stämpfli, i constitueixen una de les més completes col·leccions d'art contemporani de Catalunya.  
En l'anterior exposició del fons permanent, les tres sales van mostrar 35 de les 90 obres que en disposa. Això vol dir que encara hi ha dues terceres parts de la col·lecció que no ha estat exposada en les seves instal·lacions. Una part d'aquesta obra es mostrarà en l'exposició que s'obrirà al públic el 18 d'octubre. i de la qual Lemoine enllesteix els darrers detalls.  
Fins el 12 d'octubre, la Fundació mostra una dotzena d'obres del mexicano-francès Miguel Chevalier, un dels pioners de l'art digital, que, a més de Sitges, ha exposat recentment a París, Pekín i Mèxic DF. En aquesta obra, Chevalier interactua amb el públic, que, a més de ser espectador, el convertix en partícep de les experiències digitals projectades.  
La mostra de Chevalier és la quarta després de les de l'islandès Erró, el francès Jacques Villeglé i la monogràfica d'art òptic i cinètic, que va aplegar tretze artistes internacionals. Les obres i exposicions de la Fundació Stämpfli han despertat l'interès de diferents agents de l'art contemporani, com els mateixos responsables del Macba, que han visitat recentment el centre.