La capacitat d’Erró com a creador centra la Peça del Mes a la Fundació Stämpfli

La Peça del Mes va tornar divendres passat, per segon cop, a la Fundació Stämpfli - Art Contemporani. L’exposició 'Erró. L’ull planetari', que acull la Fundació, va motivar dedicar la sessió d’aquest mes a l’obra del mateix Erró 'Coup de vent', integrada en la col·lecció de la Fundació. La comissària de la mostra, Marie-Claire Uberquoi, va oferir el comentari sobre l’obra i va traçar alguns dels elements essencials de la trajectòria d’Erró.  
L’artista islandès ha estat el protagonista de la primera exposició monogràfica que organitza la Fundació Stämpfli, inaugurada fa poc més d’un any. Erró, com va explicar Marie-Claire Uberquoi el passat divendres té una capacitat creativa immensa, fruit d’un treball constant que duu a terme, de sol a sol, tot i els seus 80 anys. Les 8.000 obres que ha creat confirmen la immensitat del seu treball. Uberquoi va ressaltar els diferents estils d’Erró i es va centrar en el dedicat a la Xina i a Mao, com el protagonitzat per 'Coup de vent', on apareix el dictador xinès amb la imatge de Manhattan al seu darrere, un lloc que mai no va trepitjar, com un joc dels contrastos que utilitza l’artista.  
La directora de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, va ressaltar durant l’acte el paper que està desenvolupant la Fundació en el mapa museístic de la vila com a espai que reuneix una col·lecció internacional d’art contemporani de primer nivell. La directora també va destacar que la Fundació s’hagi incorporat a la programació de Sitgestiu Cultural.