Jazz amb aroma de Festa Major

La formació musical Retrio –formada per Òscar Ferret al piano, Joan Pinós al contrabaix i Josep “Pinyu” Martí a la bateria– és un altre dels noms propis de la programació del Sitgestiu Cultural 2012. Coincidint amb el seu desè aniversari, el grup sitgetà ha presentat un nou repertori, que inclou versions en jazz i swing de diverses cançons de la Festa Major i d’altres peces tradicionals de compositors sitgetans. Retrio segueix, d’aquesta manera, el camí iniciat l’any 2008, quan va enregistrar la seva particular versió de La Moixiganga de Sitges i Els Goigs del Vinyet.  
A banda de l’actuació de dimarts passat, el grup tornarà a actuar al jardí del Museu Romàntic els propers 28 d’agost i 4 de setembre. Dues oportunitats més perquè el públic pugui gaudir de melodies molt arrelades en l’imaginari festiu sitgetà i que, amb aportacions com aquesta, segueixen més vives que mai. De fet, la mateixa directora-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, creu que l’aposta de Retrio “demostra l’actualitat i la modernitat de la música popular i, alhora, suposa un valor afegit per al turisme cultural”.  

Panyella assegura que el grup “ja ha esdevingut un clàssic” tant pels músics sitgetans com pels de més enllà de la vila i, per això, “també estan fent escola entre les futures generacions”. Al seu entendre, “els músics sitgetans han de tenir cabuda en tots els àmbits i esdeveniments, més enllà d’una programació cultural estable”. Per això, ha subratllat, des de Museus de Sitges seguiran comptant amb ells “per la seva qualitat i per la seva volguda vinculació al patrimoni musical i artístic de la vila”.