Es presenta la primera aplicació mòbil que recull la informació de tots els museus catalans

L’eina virtual es pot descarregar de manera gratuïta en diferents idiomes

La plataforma virtual VisitMuseum, des de la qual es poden veure quatre museus sitgetans (el Cau Ferrat, el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i la Fundació Stämfpli), s’ha presentat en societat amb un acte públic al Museu de Badalona. L’aplicació mòbil és la primera que recull els 108 museus registrats a Catalunya i els 121 equipaments museístics que en depenen. En total, més de 1.300 peces artístiques que es poden consultar de manera gratuïta tant en català com en castellà, anglès i francès.

El projecte, impulsat des del departament de Cultura de la Generalitat, està pensat, d’una banda, com un suport a la visita presencial als museus i, de l’altra, com un aparador del patrimoni museístic català. De fet, la idea sorgeix de la necessitat dels museus catalans de dotar-se de noves eines per atendre millor el públic internacional amb continguts de qualitat en diferents idiomes. És per això que, com a complement, VisitMusem també disposa de cinc audioguies amb les veus de diferents personalitats del món social i cultural del país. La intenció és que, poc a poc, esdevingui la plataforma de referència dels museus catalans.

La descàrrega de l’aplicació és possible tant per a dispositius Android com Apple i s’ha dissenyat amb un sistema que permet la descàrrega abans de la visita i utilitzar-la sense connexió a Internet. Un cop escollit l’idioma, el visitant hi pot trobar les dades pràctiques per a la visita i una breu presentació de l’equipament museístic. La plataforma també permet compartir l’experiència al museu de manera instantània a les xarxes socials.

VisitMuseum s’ha finançat íntegrament amb l’impost sobre les estades en establiments turístics de la Generalitat. La previsió és que aquest mes d’octubre se celebrin jornades de formació per explicar el seu funcionament a tots els museus catalans.