Els tallers infantils d’estiu estimularan les capacitats creatives de la canalla i despertaran el seu interès per l’art

L’escultor Gustau Violet i la Festa Major centren les dues propostes, que tindran sis sessions en total

Museus de Sitges convoca sis tallers infantils aquest estiu, que tenen la doble finalitat d’estimular les capacitats creatives i despertar el seu interès pel coneixement de l’art i la bellesa. Les set sessions estaran estructurades en dos tallers diferents: Toca terrissa, un taller dedicat a l’escultor Gustau Violet, i La Festa Major en dansa, una activitat que gira entorn els balls populars.

Les dues propostes formen part de la programació del Sitgestiu Cultural i tenen la funció d’esdevenir un espai i una eina lúdica, però al mateix temps educativa, per tal d’apropar a la canalla els museus i la cultura artística i festiva de la vila. Els tallers estan adreçats a nens i nenes d’entre 5 i 12 anys i es faran al Racó de la Calma, a la banda del sarcòfag. Cada sessió té un cost de 4 euros per participant i no requereix reserva prèvia.

El taller Toca terrissa està convocat amb motiu de l’exposició L’escultor Gustau Violet: art, pensament i territori, que organitzen els Museus de Sitges a Maricel entre el 7 de juliol i el 21 d’octubre. Es tracta d’un taller de modelatge de fang en què els més petits faran escultures a través de la tècnica coneguda com els xurros de fang. El taller estarà complementat amb una visita opcional a l’exposició del Museu de Maricel, que aplegarà un centenar d’obres de l’escultor i artistes coetanis.

Per altra part, el taller La Festa Major en dansa permetrà als participants fer titelles amb alguns dels balls populars més emblemàtics de la Festa Major, com la Moixiganga, els bastoners, les gitanes i els capgrossos. El taller es complementarà amb una visita opcional al Museu de Maricel per poder veure contemplar l’oli de Felip Masó La processó de Sant Bartomeu (1884), així com altres pintures de la Sala dels Luministes.

Taller Toca terrissa. Dimecres, 11, 18 i 25 de juliol; de 18 a 19.30h

Taller La Festa Major en dansa. Dimecres, 1, 8 i 15 d’agost; de 18 a 19.30h