Els Museus de Sitges s’obren a l’sketching

Les sessions de dibuix es complementen amb una visita guiada a l’exposició de la Fundació Mapfre al Museu de Maricel

El dibuix és el protagonista dels Museus de Sitges aquesta primavera, gràcies a l’exposició Del Modernisme a les Avantguardes. Dibuixos de la col·lecció Fundació Mapfre, que aplega al Museu de Maricel 47 obres de mestres universals de l’art modern. Amb motiu d’aquesta exposició, Museus de Sitges convida als sketchers a dibuixar el Museu de Maricel i l’exposició que hi acull, el Cau Ferrat i el Palau de Maricel. Ahir va fer la primera sessió, en què diferents dibuixants van mostrar el seu talent envoltats de la col·lecció de Santiago Rusiñol.

L’Urban Sketching és la pràctica del dibuix en directe de la realitat. És una activitat que s’acostuma a realitzar en grup, amb altres dibuixants, i després es comparteixen els dibuixos a les xarxes socials. La primera sessió va ser ahir, diumenge 7 d’abril al Museu del Cau Ferrat, i les properes seran diumenge 12 de maig al Palau de Maricel i diumenge 2 de juny al Museu de Maricel. L’activitat incorpora també una visita guiada a l’exposició Del Modernisme a les Avantguardes. Dibuixos de la col·lecció Fundació Mapfre, que es fa les 10h, abans de les sessions d’sketching, que són d’11.30h a 13h.

Aquesta activitat es només per a socis de l'associació Urban Sketchers (USk), una organització internacional sense ànim de lucre dedicada a fomentar la pràctica del dibuix al carrer. En principi, hi ha vint places per a cada visita, però segons el volum de persones interessades es valorarà fer sessions altres dies per poder donar cabuda a tothom. Per a participar-hi, cal omplir el següent formulari, especificant la data escollida: https://goo.gl/forms/iGfgpb76fV3bdQwG2.

Les sessions d’sketching és una de les activitats paral·leles inclosa en l’exposició Del Modernisme a les Avantguardes. Dibuixos de la col·lecció Fundació Mapfre. A més, hi ha altres activitats programades, com visites guiades cada dimarts (a les 15h, en anglès; 16h en castellà, 17h en català); una sortia cultural al MNAC per a conèixer la col·lecció del Gabinet de Dibuixos i Gravats, una sessió de la Peça del Mes dedicada a un dibuix de Picasso o els dos tallers de dibuix realitzats aquest cap de setmana amb motiu de la Fira d’Art.

  

Sessions de Sketching

7 d’abril (Museu del Cau Ferrat)

12 de maig (Palau de Maricel)

2 de juny (Museu de Maricel)

De 10h a 13h