Els Museus de Sitges s’incorporen per primer cop a la Museum Week

El compte de Twitter compartirà, durant tota la setmana, continguts relacionats amb les temàtiques proposades per aquesta iniciativa virtual

Els Museus de Sitges s’han adherit per primera vegada a la Museum Week, l’esdeveniment virtual dedicat al món dels museus amb més seguiment a tot el món. L’edició d’aquest any, que és la cinquena, va del dilluns 23 al diumenge 29 d’abril i té com a elements centrals la convivència, la ciutadania i la tolerància. La intenció de la iniciativa és crear converses sinergies entre les institucions museístiques i, especialment, entre elles i els usuaris. 

Per facilitar el debat, l’organització proposa set etiquetes –una per a cada dia de la setmana– que concentrin tots els missatges publicats. Les escollides d’aquest any han sigut #WomenMW (dilluns 23), per reivindicar que el paper de la dona a la societat és tan important com el de l’home; #CityMW (dimarts 24), per subratllar el paper inspirador de les ciutats per als artistes; #HeritageMW (dimecres 25), per vetllar per la protecció del patrimoni; #ProfessionsMW (dijous 26), per homenatjar els diferents perfils laborals que donen vida a les institucions culturals; #KidsMW (divendres 27), per recalcar els museus com a font d’estímuls i coneixements per a les futures generacions; #NatureMW (dissabte 28), per evidenciar la presència de la naturalesa en les obres d’art; i #DifferenceMW (diumenge 29), per descobrir com es plasma la diferència i la desigualtat entre humans a través de l’art. 

Com en edicions anteriors, l’etiqueta genèrica de la iniciativa és #MuseumWeek, des de la qual es destaca el paper de la cultura, l’art, la ciència i l’educació en el desenvolupament actiu de les societats i es convida tots els usuaris de Twitter a compartir les seves experiències per enriquir aquestes converses virtuals. El projecte va néixer a França l’any 2014 i està coorganitzat entre la UNESCO i la mateixa xarxa social Twitter. A part dels museus, també hi poden participar les galeries d’art, les biblioteques, els arxius i els centres de ciència de tot el món.