Els Museus de Sitges, més al vostre abast que mai

Per passar el confinament, us oferim visites panoràmiques de 360 graus als nostres museus i contemplar peces d’art en alta resolució.

Quatre museus sitgetans –el Cau Ferrat , el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i el Museu Romàntic– es poden visitar de manera virtual a través del Google Art Project. Aquesta plataforma en línia mostra les col·leccions d’art més importants del món i, des de la seva creació –ara fa vuit anys–, ha recopilat milers d´espais museístics.

En el cas de Catalunya, els Museus de Sitges vàrem ser la quarta institució del país que va entrar al Google Art Project, només per darrere del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó de Girona.

El Google Art Project, per a qui no el conegui, permet als seus usuaris fer visites panoràmiques de 360 graus i contemplar 107 obres d’art de les nostres col·leccions en alta resolució. Totes les obres, a més, s’acompanyen d’una fitxa tècnica amb les dades més representatives tant del treball com del seu autor.

També s'hi ofereixen tres exposicions virtuals dedicades a la Malvasia, les Mirades del Cau Ferrat i el Sitges del Passat, i 107 obres d´art en alta resolució. 

VisitMuseum i altres recursos 

Una altra visita virtual diferent als nostres equipaments es pot fer a VisitMuseum, on a més del Cau Ferrat, el Museu de Maricel, el Palau de Maricel i el Museu Romàntic Can Llopis, hi ha la Fundació Stämpfli d´Art Contemporani. També hi podeu visitar l'exposició temporal que és ara mateix al Museu de Maricel, dedicada als 125 anys del Cau Ferrat.

D´altra banda, els capitells i escultures de la façana de Maricel poden ser contemplats en tres dimensions a en el següent enllaç. Tres d'aquestes escultures estan alliberades de drets i poden ser descarregades, modificades, utilitzades i impreses en tres dimensions, lliurement.

Recordeu que podeu seguir-nos i conèixer-nos millor també gràcies a la nostra pàgina web i els nostres canals de Facebook, Twitter i Instagram, Flicker i YouTube. I podeu rellegir les nostres peces del mes.

Aviat, un blog dels Museus de Sitges 

Tot l'equip del Consorci del Patrimoni de Sitges està treballant a ple rendiment des de casa, per tal de mantenir vius els museus i el contacte amb el nostre públic, i ajudar tothom a fer més interessant i fecund aquest temps de confinament.

En les properes hores, posarem en marxa un blog des del qual podreu conèixer el patrimoni que custodiem i anècdotes sobre el treball als museus, entre moltes altres coses.
Aprofitem per recomanar-vos que us quedeu confinats a casa, prengueu distància social, i estigueu amatents a les instruccions de les autoritats sanitàries.