El Sitgestiu programa més de 60 propostes culturals per als mesos de juliol i agost

Òpera, clàssica, jazz, rutes pel patrimoni, capvespres al Maricel, exposicions i tallers infantils centren el programa

La proposta cultural de Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges per als mesos de juliol i agost presenta més de 60 activitats agrupades en la doble iniciativa del Sitgestiu: el Cultural (que inclou exposicions, tallers infantils, visites guiades i capvespres de lluna a Maricel) i el Musical (que presenta òpera, jazz i clàssica). El programa comença aquest proper cap de setmana i omplirà l’agenda cultural de Sitges fins a finals d’agost.

El Sitgestiu és un clàssic dels estius de Sitges com a aglutinador d’activitats culturals adreçades tant als turistes com els visitants i el públic local i comarcal. L’any passat, el Sitgestiu es va estructurar en dos àmbits: el Cultural i el Musical, que es va dotar del nou cicle de música al Racó de la Calma programat per Cultura a partir dels guanyadors i primers classificats de les modalitats de cant i cambra del Concurs Mirabent Magrans.

Maricel protagonista. El Sitgestiu del 2018 segueix la mateixa línia iniciada l’any passat, amb l’objectiu d’oferir un complet ventall de propostes per a públics plurals. Enguany, incorpora una nova i esperada activitat: Els capvespres de lluna a Maricel, que convida a redescobrir el conjunt de Maricel (tant el de Mar com el de Terra) les dues nits de lluna plena de juliol (dissabte 28) i agost (dissabte 25), amb una visita a espais visitats ocasionalment. Aquesta activitat està emmarcada en la celebració del centenari de Maricel. Paral·lelament, el Sitgestiu també programa visites al Palau de Maricel, cada dimecres, dijous i divendres de juliol i agost.

Òpera al paradís. La lírica torna a ser protagonista al Sitgestiu. I ho fa amb diverses novetats. D’una banda, l’estrena d’espai per a les sessions setmanals dels divendres, que seran al Cau Ferrat, ja que la planta baixa del Museu de Maricel –on s’han fet els darrers anys– està cedida a l’exposició de Gustau Violet. Els diumenges al vespre també hi ha òpera, en aquest cas al Palau de Maricel, amb dues funcions que tindran quatre representacions cadascuna: Madama Butterfly (15 i 22 de juliol i 12 i 19 d’agost) i Carmen (8 i 29 de juliol i 5 i 26 d’agost).

Clàssica al Racó de la Calma. Els recitals de cant i cambra al Racó de la Calma van ser una de les grans novetats al programa del Sitgestiu de l’any passat. Enguany, tornen a escena i també tenen com a protagonistes als excel·lents músics que van obtenir les primeres posicions al Concurs Mirabent Magrans, celebrat el juny passat al Prado. El baríton Hao Tian i la soprano Yeajin Jeon inauguren el cicle dijous 12 de juliol, que tindrà també com a protagonistes al Quarteto Ophir (26 de juliol), el Duo Piccotti – Puig (2 d’agost), el Trio Doyenne (9 d’agost) i el tenor Antoni Lliteres (16 d’agost).

El jazz dels dimarts. Igual que les sessions d’òpera dels divendres, els recitals de jazz, enguany seran al cau ferrat.- cada dimarts, el grup Retrio 2/3 oferirà composicions musicals que formen part de la cultura popular de Sutges i de Catalunya a ritme de jazz i swing.

Tallers infantils. Els més petits tenen el seu temps al Sitgestiu. Els dimecres entre l’11 de juliol i el 15 d’agost, tenim programats dos tallers educatius: Toca terrissa (11, 18 i 25 de juliol), on els nens i nenes faran d’escultors, inspirant-se en Gustau Violet, i Festa Major en Dansa (1, 8 i 15 d’agost). Tots dos tallers estan adreçats a canalla d’entre 5 i 12 anys i es complementen amb visites opcionals als museus.

Exposicions. Les mostres organitzades per Museus de Sitges i la Regidoria de Cultura aquest estiu també integhren el programa del Sitgestiu. L’escultor Gustau Violet: art, pensament i territori (Museu de Maricel), Col·lecció permanent (Fundació Stämpfli), Sitges il·lustrat (Centre Cultural Miramar) i Pierre Tchetverikoff (Centre Cultural Miramar) són les quatre propostes d’art d’aquest estiu.

Les entrades per a totes les activitats es poden adquirir a la recepció dels museus i a través del web www.museusdesitges.cat.

Consulta el programa