El Sitgestiu convoca més de 50 propostes de música, rutes patrimonials, tallers i exposicions

Els actes omplen l’agenda dels mesos de juliol i agost

Més de 50 activitats culturals omplen l’agenda dels Museus de Sitges els mesos de juliol i agost amb el programa Sitgestiu 2019. Clàssica, jazz, òpera, visites al Palau de Maricel, Capvespres de lluna plena a Maricel, Tasta el Sitges més mariner, tallers infantils i exposicions protagonitzen un cartell, que presenta 22 concerts, 23 rutes patrimonials, 4 tallers infantils i 6 exposicions.

El Sitgestiu 2019 comença aquesta setmana amb els recitals musicals. Demà dimarts, el Cau Ferrat torna a adaptar-se com a escenari de jazz per rebre el grup Retrio, que versionarà peces pròpies de la cultura popular local a ritme de jazz i swing. El Jazz al Cau estarà en cartell cada dimarts fins el 27 d’agost.

Els dijous, per la seva part, és el torn de la Clàssica al Racó, amb sis concerts els dies 11 de juliol (Quartet Toldrà), 18 de juliol (Ayelén Mose), 25 de juliol (Antón & Maite Piano Duo), 1 d’agost (Lalit Worathepnitinan), 8 d’agost (Quartet Altimira) i 29 d’agost (Yeani Lee). Es tracta dels guardonats en les categories de cant i cambra del Concurs Mirabent i Magrans, que oferiran els seus espectacles musicals al Racó de la Calma.

La música també té un altre dia fixe en l’agenda del Sitgestiu 2019 els diumenges, amb els recitals d’òpera de butxaca al Saló d’Or del Palau de Maricel. Enguany s’han programat dues òperes Cavalleria Rusticana (14 i 21 de juliol, 4 d’agost i 1 de setembre) i Madama Butterfly (28 de juliol, 11, 18 i 25 d’agost). En tots dos casos, les funcions estaran representades per la Petita Companyia Lírica de Barcelona.

A més de la música, el Sitgestiu 2019 aporta un paper destacat a les rutes pel patrimoni, a través de tres activitats diferents: les visites al Palau de Maricel, els Capvespres de lluna plena a Maricel i Tasta el Sitges més mariner.

Les visites al Palau comencen aquest dijous i es faran en diverses dates dels mesos de juliol (els dies 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26 i 27) i agost (1, 2, 3, 8, 15, 17, 22, 29, 30 i 31). Maricel també és l’escenari dels Capvespres de lluna plena, un recorregut pels interiors del Palau i el Museu les dues nits de lluna plena (dimecres 17 de juliol i divendres 16 d’agost), mentre que la tercera proposta (Tasta el Sitges més mariner) s’incorpora enguany al Sitgestiu, després d’haver-se estrenat amb èxit al darrer programa del Dia Internacional dels Museus. Es tracta d’un recorregut per les obres amb evocacions marineres del Museu de Maricel, així com altres espais exteriors del centre de Sitges fins arribar a Can Falç, on els participants degustaran un plat típic de pescadors. Aquest acte es fa conjuntament amb la Confraria de Pescadors de Sitges.

Els més petits també tenen el seu espai al programa del Sitgestiu amb dos tallers: El vestit de l’arlequí (10 i 24 de juliol), en què els més petits faran una creació a partir de l’emblemàtica pintura de Picasso que s’exposa a Maricel i La Festa Major a la teva samarreta (7 i 14 d’agost), en què els participants podran pintar una samarreta amb motius de Festa Major.

El programa del Sitgestiu 2019 també inclou les exposicions de Museus de Sitges aquest estiu: Realisme(s) a Catalunya (1917-1936), al Museu de Maricel, i la col·lecció permanent de la Fundació Stämpfli, així com les del Centre Cultural Miramar organitzades per la Regidoria de Cultura (Gin i Mingote; Portes de la Fundació Ave Maria; Multi-univers d’Anna Monzó; Orquídies i peixos de Marga Miret, i Esse d’Albert Llobet).

Consulta tot el programa