El Palau Maricel rebrà visites guiades cada diumenge

La bellesa del Palau Maricel podrà ser admirada pels visitants i turistes que rep la vila. A partir de la setmana vinent, l’emblemàtic edifici impulsat per Charles Deering obrirà cada diumenge al migdia en visites guiades. La campanya acabarà a finals de juny, coincidint amb l'inici del Sitgestiu Cultural.  
El Palau Maricel és una de les joies més preuades de la vila, però el seu conjunt patrimonial sovint no pot ser admirat ni pels sitgetans ni pels visitants, llevat d’ocasions puntuals. Per aquest motiu, el Consorci del Patrimoni de Sitges ha decidit obrir l’edifici en visites guiades i implantar d’aquesta manera una nova oferta cultural de qualitat a la vila. El Palau Maricel no és un museu ni tampoc un edifici obert; per aquest motiu, molts visitants que voldrien entrar-hi, un cop passen pel Racó de la Calma, es troben amb les portes tancades i sense l’opció de conèixer una de les joies del noucentisme català.  
Les úniques opcions per accedir al Palau Maricel fins ara eren les visites guiades amb concert de castanyoles del programa Sitgestiu Cultural (entre juliol i setembre) o bé assistint-hi a alguns dels actes públics que s’hi convoquen, com presentacions o concerts (com aquest diumenge, amb el recital de la Marató). A més, el Palau es pot llogar totalment o parcial per a convencions o actes privats i s’hi celebren casaments.  
Les visites que comencen el dia 20 recorreran l’edifici i permetran copsar la importància de Deering i el col·leccionisme de començament del segle XX. L’itinerari també serà una ocasió per a contemplar la col·lecció procedent de l’antic Museu de Reproduccions Artístiques (ceràmica, porcellana, esmalt, mobiliari). El circuit passarà pels salons d’Or i Blau, el claustre i finalitzarà a les terrasses, on els assitents degustaran una copa de cava. El preu de les visites és 6,50 euros (4 euros els bitllets reduïts). L’entrada dóna dret també a visitar el Museu Romàntic i la Fundació Stämpfli. Les reserves es poden efectuar al 93 894 29 69.  
Visites al Palau Maricel Cada diumenge, a les 12 i a les 13 hores. Del 20 de gener i fins el 30 de juny de 2013. Entrada combinada adults: 6.50 € (Palau Maricel, Museu Romàntic i Fundació Stämpfli). Entrada combinada reduïda: 4 € (Palau Maricel, Museu Romàntic i Fundació Stämpfli). Reserves al Museu Romàntic: 93 894 29 69. En finalitzar la visita s’oferirà una copa de cava.  
Informació del Palau Maricel