El Palau de Maricel s’encomana de nou de l’ambient literari de la Festa de la Poesia

El certamen poètic inicia la seva segona dècada de vida homenatjant set poetes en un format genuïnament sitgetà

És una de les cites literàries de l’any a la vila i els Museus de Sitges, com en totes les edicions anteriors, hi tornen a col·laborar. L’onzena edició de la Festa de la Poesia de Sitges se celebra aquest proper cap de setmana –del divendres 7 al diumenge 9 de juliol– amb el Palau de Maricel repetint com a un dels seus escenaris centrals. El Claustre de l’edifici acollirà, el divendres a les 21h, el sopar per a poetes i acompanyants de la primera jornada i, just després, el Racó de la Calma viurà un recital poètic intergeneracional amb l’actuació entrecreuada de poetes de diferents orígens, estils i edats. 

L’endemà dissabte, a les 19h, el Saló d’Or serà el marc d’un dels moments més intensos del festival: l’espectacle Captura d’Ànimes, basat en la vida i la personalitat dels set poetes participants a la festa i que enguany va a càrrec de la companyia sitgetana de titelles i ombres xineses La Tija.

La Festa de la Poesia de Sitges és un homenatge intimista, festiu i genuïnament sitgetà  als poetes i a la poesia. Una cita anual única i esperada que, amb una dècada d'història a les seves esquenes, s'ha consolidat com una de les propostes més singulars del panorama de certàmens literaris del país.

El cartell d’aquest any està composat per dos llibres que emulen el número onze (edicions que s’han fet de la festa) i, alhora, el número dos (de la segona dècada de vida que enceta el festival). El programa segueix combinant tradició i innovació en model irrepetible en què tant hi caben els actes públics creats especialment per a homenatjar els poetes convidats com també un seguit d’obsequis als poetes en forma de plaers privats.

Els set autors convidats a l’onzena Festa de la Poesia de Sitges són Laura López Granell, Marc Romera, Maria Antònia Massanet, Josep Checa, Begonya Pozo, Tomàs Arias i –en llengua castellana– Concha García. Tots ells passaran el segon cap de setmana de juliol allotjats a la vila i envoltats d’activitats relacionades amb el seu univers literari. 

Des de la seva creació, el certamen és ideat i dirigit pels poetes Joan Duran i Ferrer i Cèlia Sànchez-Mústich, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sitges, els Museus de Sitges, la Societat Recreativa El Retiro i la Institució de les Lletres Catalanes. A més, la festa també rep el suport de diverses empreses sitgetanes de l'àmbit de l'hoteleria i la restauració i teixeix, any rere any, complicitats amb entitats i persones a títol individual.