El Nadal entra als Museus de Sitges amb activitats per a tota la família

Els museus només estaran tancats el 25 i el 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener

La instal·lació de la carpa de la Fragata i l’encesa dels llums decoratius dels carrers indiquen que l’ambient de Nadal ja ha arribat a Sitges. La campanya institucional d’aquest any, batejada com a Sitges, el teu Nadal, aplega més d’una trentena de propostes que s’allargaran fins a principis de gener i, un any més, els Museus també hi contribueixen amb la programació d’activitats especialment pensades per a gaudir en família.

La primera tongada de propostes tindrà lloc el proper cap de setmana. Divendres 14, al Cau Ferrat, s’hi farà la presentació de la darrera Peça del Mes de l’any. Com és habitual, la sessió estarà dedicada a un motiu nadalenc i, en aquesta ocasió, l’obra escollida ha sigut Escultures de la Nativitat, del valencià Damià Forment. La presentació anirà a càrrec de Joan Yeguas, conservador del Museu Nacional d’Art de Catalunya especialitzat en els períodes del Renaixement i el Barroc.

L’endemà dissabte, dia 15, ració doble. Al matí, sortida cultura fins al CaixaFòrum de Barcelona per a fer visites guiades a les exposicions Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmarte i Velázquez i el Segle d’Or. A la tarda, al Palau de Maricel, un nou recital de nadales amb la coral internacional Sitges Canta!, que oferirà cançons tradicionals de diferents països.

L’altra proposta dels Museus per a les dates nadalenques són els tallers familiars. Després de la creació del Calendari d’Advent, a finals de novembre, el següent serà el de la Carta als Reis, previst per al 3 de gener. L’altre taller forma part del cicle Les Col·leccions d’Art, que s’organitza conjuntament amb l’Escola Pia de Sitges, i estarà dedicat a la Col·lecció de Vidre del Cau Ferrat.

A part de les activitats especials d’aquests dies, els Museus mantenen l’agenda habitual durant les setmanes de Nadal, amb les visites guiades a l’exposició del Centenari de Maricel i les visites lliures a la quarta mostra de la col·lecció permanent de la Fundació Stämpfli. Els únics dies que estaran tancats són el 25 i el 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener. A més, durant el període nadalenc, els aparadors de Can Falç es tornaran a decorar amb productes de la botiga dels Museus de Sitges, que oferiran promocions exclusives als clients.

PROGRAMACIÓ NADALENCA

Divendres 14 de desembre
Peça del Mes de desembre: ‘Escultures de la Nativitat’

Dissabte 15 de desembre
Sortida cultural al CaixaFòrum Barcelona
Concert de Nadal amb la coral Sitges Canta!

Dijous 3 de gener
Taller familiar ‘La carta als Reis d’Orient’

Dissabte 12 de gener
Taller familiar ‘La Col·lecció de Vidre’