El centenari de Maricel i el color blau impregnaran la decoració floral de Corpus dels Museus de Sitges

La implicació amb la festivitat ve de lluny i es tornarà a plasmar en aquesta edició amb l’organització d’un taller familiar i del tradicional Ou Com Balla

El Corpus de Sitges entra de ple en la seva setmana àlgida i, aquest any, els Museus de Sitges hi tindran un protagonisme especial. La comissió municipal que organitza la festivitat ha aprofitat el centenari del conjunt de Maricel per proposar al Consorci del Patrimoni que s’encarregui de la catifa i de l’altar floral del Cap de la Vila, el punt neuràlgic de la Processó del Santíssim Sagrament del diumenge de Corpus. 

Com és habitual, la decoració vegetal escollida per a l’ocasió encara és tot una incògnita. Només se sap que estarà relacionada amb l’efemèride de Maricel, que hi serà present el color blau i que tant el disseny previ com la futura confecció van a càrrec del propi personal dels museus sitgetans i també conviden a participar-hi totes les dones del Ram de Tot l’Any.

Aquesta serà la primera vegada que els Museus de Sitges organitzin la catifa i l’altar del Cap de la Vila. Tot i així, la seva implicació amb la festa ve de lluny. Durant aquests anys, també han muntat catifes al Racó de la Calma i al carrer d’en Bosch, han ornamentat els museus i els seus voltants amb motius florals, han iniciat les enramades de clavells al pont del Racó de la Calma, han organitzat tallers familiars el dissabte previ a la processó i han recuperat el tradicional Ou Com Balla –el mateix diumenge de Corpus– a la font del pati del Palau de Maricel. Totes aquestes activitats paral·leles es mantindran també en aquesta edició.

El Corpus de Sitges 2018 es va presentar la setmana passada, precisament, al Saló d’Or del Palau de Maricel. La nova Comissió, encapçalada per Angelina Salesas, ha aprofitat la cita per presentar la nova pàgina web de la festivitat, que recull tota la seva documentació històrica i que és un element requerit per la Generalitat de Catalunya per poder catalogar-la com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

El Pregó del Clavell d’aquest any serà llegit per Josep Milán, amant del teatre i estudiós de les tradicions sitgetanes, mentre la pendonista del Penó de la Minerva serà Vinyet Caballé, que confecciona la catifa del carrer Santiago Rusiñol des de finals anys setanta. En total, Sitges tindrà 34 trams de carrer decorats amb flors, a les quals cal afegir-hi la 79a edició de l’Exposició Nacional de Clavells, la 28a Mostra de Bonsais i Suiseki i un ampli programa d’activitats culturals que s’allargarà fins al segon cap de setmana de juny.

PROGRAMACIÓ DE CORPUS DELS MUSEUS