El Cau Ferrat s’integra a la nova Xarxa de Museus d’Art de Catalunya

El Museu del Cau Ferrat és un dels catorze museus que formen la nova Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, que es va constituir el passat 16 d’octubre en un acte al Museu Nacional d’Art de Catalunya, presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A l’acte hi van assistir a l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la directora del Museus de Sitges, Vinyet Panyella, com a màxim representants del Cau Ferrat.  
La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya té com a principals objectius la millora en la documentació, coneixement i accessibilitat de les seves col·leccions, i el desplegament de programes de treball conjunts, dins del respecte de la missió específica de cada museu. En aquest sentit, el seu pla de treball contempla facilitar polítiques comunes de protecció, recerca i coneixement del patrimoni, la formació dels professionals dels museus del país i la col·laboració dels membres de la xarxa en la realització de projectes conjunts.  
La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya desplega les accions previstes al Pla de Museus de Catalunya, com l’ordenació dels museus registrats en quatre xarxes temàtiques: història de l’art, història, contemporaneïtat, i ciències naturals.  
Els museus constituents de la nova Xarxa són: Museu Nacional d’Art de Catalunya –que actua d’eix vertebrador–; Museu d’Art de Girona; Museu Episcopal de Vic; Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú; Museu Diocesà i Comarcal de Solsona; Museu de la Garrotxa, d’Olot; Museu d'Art Jaume Morera, de Lleida; Museu de Lleida Diocesà i Comarcal; Museu de l’Empordà, de Figueres; Museu de Reus; Museu de Valls; Museu de Manresa; Museu d'Art de Sabadell, i Museu del Cau Ferrat.  
Durant l’acte, Ferran Mascarell, va afirmar que "estem convençuts que la gran riquesa artística dels nostres museus necessita més visibilitat. El país ha de ser conscient de la importància d'aquesta riquesa i és bo que els centres entrin en una fase de màxima cooperació. El patrimoni del MNAC és un patrimoni del conjunt del país i està a disposició del conjunt. Tenim un Museu Nacional que té l'encàrrec de construir el cànon de l'art català mitjançant els seus fons propis i també mitjançant la relació amb la resta de museus".