Diumenge finalitza ‘Erró. L’ull planetari’, la primera exposició de la Fundació Stämpfli

Aquest diumenge tanca les portes l’exposició Erró. L’ull planetari a la Fundació Stämpfli - Art Contemporani. La mostra presentava, per primera vegada a Catalunya, una trentena de pintures i collages del cosmopolita i reconegut creador islandès Erró i ha suposat la primera exposició individual que ha acollit la Fundació, inaugurada fa un any i mig.  
Erró. L’ull planetari ha entusiasmat la crítica i el públic. La projecció de l’artista (amb obra present a algunes de les pinacoteques d’art contemporani més rellevants del món, com el MoMA de Nova York, el Pompidou de París, el Kunstmuseum de Berna o la Nationale Galerie de Berlín) ha despertat l’atenció dels amants del gènere. Erró està considerat el pare de la figuració narrativa i en cercles artístics gaudeix d’un reconeixement i prestigi avalat per la seva trajectòria i la immensitat de la seva obra, formada per més de 8.000 peces. La crítica i mitjans de comunicació d’arreu de l’Estat s’han fet ressò de la mostra i del perfil de l’artista.  
L’exposició ha estat oberta des de finals d’abril. La Fundació i el Consorci del Patrimoni de Sitges –que gestiona la instal·lació– van planejar que funcionés fins passat el Festival de Cinema, amb l’objectiu d’atreure públic del certamen, ja que el perfil de l’obra exhibida per l’artista islandès podia resultar d’interès per a aquest tipus de consumidors culturals.  
La valoració del resultat de l’exposició ha estat satisfactori. El president de la Fundació, Pere Stämpfli, ha subratllat que “aquesta mostra ha permés donar a conèixer a Sitges i a Catalunya un artista molt reconegut a París i altres ciutats europees”. Stämpfli ha afegit que la mostra ha suposat una bona convivència entre una exposició individual i el fons de la col·lecció. De fet, les obres d’Erró han ocupat dues de les tres sales de les instal·lacions, mentre que l’espai principal ha mantingut obra permanent del fons de la Fundació.  
La setmana vinent, la Fundació Stämpfli obrirà de nou les portes amb una reorganització de la seva col·lecció, que permetrà veure obres que en aquest primer any i mig de funcionament no han pogut ser exhibides per raons d’espai. La selecció d’obra anirà a càrrec de Serge Lemoine, que ja va fer la primera disposició.  
Els qui encara no hagin vist Erró. L’ull planetari a la Fundació Stämpfli encara hi són a temps aquest cap de setmana. Les instal·lacions estaran obertes divendres, entre les 15.30 i les 19 hores; dissabte, de 10 a 14 hores i de 15.30 a 19 hores i diumenge d’11 a 15 hores. L’exposició reuneix 32 obres de seves sèries més emblemàtiques, com The Political Paintings, Le tour du monde de Mao, Les lettres d’amour o Les femmes fatales.